Fossil’den 2 yeni Android Wear 2.0 yazılımlı akıllı saat

Google’ın akıllı saatler için hazırladığı Android Wear 2.0 yazılımını birçok moda markasının ürettiği akıllı saatte görüyoruz. Son olarak İsviçre’de düzenlenen Baselworld fuarında Fossil markasının ürettiği ve Android Wear 2.0 yazılımına sahip akıllı saatler tanıtıldı.

Q Venture ve Q Explorist isimli iki model şık akıllı saat arayanları hedefine aldı. Her iki model benzer şekilde Qualcomm Snapdragon 2100 işlemci, 4 GB hafıza, dahili Wi-Fi ve Bluetooth bağlantısına sahip olacak. Her iki saat için tek şarjla 24 saat kullanım süresine sahip olduğu iddia edilse de ekran boyutları nedeniyle kullanım sırasında bir farklılığın olması çok olası. Android Wear 2.0’ın alametifarikası olan Google Assistant hizmeti de bu cihazda görev alıyor. Peki modelleri birbirinden ayıran noktalar neler?

Q Venture modeli özellikle kadın kullanıcılar düşünülerek tasarlanmış. 42 mm kasaya sahip olan model 11.6 mm inceliğinde. Farklı kasa renkleri ve değiştirilebilir 18 mm kayışları sayesinde kişiselleştirmeye olanak sağlıyor.

Q Explorist ise sağ tarafında bulunan ekstra iki tuş ile dikkat çekiyor. 44 mm kasa çapına sahip olan model 12.6 mm kalınlığında. 22 mm değiştirilebilir kayışa sahip olan bu model Q Venture modelinden daha daha büyük ve kalın.

Fossil cephesinden saatlerin satış tarihi konusunda bir bilgi gelmese de fiyatlarının 255 dolar ile 275 dolar arasında olması planlanıyor.

İlgili Yazılar