IKEA da akıllı aydınlatma sistemini piyasaya sürdü

Evlerini akıllandırmak isteyenlerin öncelikle başvurdukları yöntem evin aydınlatma sistemini değiştirmek oluyor. Bu konuda akıllara öncelikle Philips’in Hue sistemi gelse de IKEA da kendi akıllı aydınlatma sistemi ile giriş yapıyor.

TRÅDFRI LED ampuller,uzaktan kumanda, bağlantı ekipmanından oluşan bu sistem ile evinizin aydınlatmasını hızlıca akıllandırabilirsiniz. Philips Hue kadar geniş renk seçeneği sunmasa da ışığın tonunu beyaz – sarı arasında ayarlamanıza imkan tanıyor.

TRÅDFRI isimli uygulama ile kullanılan bu sistemi kullanıcılar dilerse analog açma kapama düğmeleriyle geleneksel şekilde de kullanabilir. Sistemi genişletme imkanı bununla sınırlı değil. Kullanıcılar dilerse kablosuz hareket sensörünü de sisteme ekleyebiliyor. Bu sayede gece hareketinizi algılayan sistem sizin ışığı açmanız için uğraşmanızı engelliyor, belirlenen sürede ortamda hareket algılamazsa otomatik olarak kapanmasını da sağlıyor.

Sistemin fiyatları sunulduğu ülkeye göre değişiklik gösteriyor. İsveç’te satışa sunulan sistemin Nisan ayında İngiltere’de satışa sunulması planlanıyor. Ülkemizdeki satışına dair henüz bir bilgi bulunmuyor.

İlgili Yazılar