Samsung, Note 7’leri tekrardan pazara sunacak

Samsung’da tüm dikkatler Galaxy S8’in üzerinde toplansa da markanın eski gözbebeği Note 7 ile önemli bir gelişme ortaya çıktı. Yaşanan ısınma ve patlama problemleri nedeniyle piyasadan toplatılan Note 7’ler tekrardan pazara sunulacak. Samsung tarafından verilen bilgiye göre refurbish olarak adlandırılan ve yeniden elden geçirilecek milyonlarca Note 7’yi tekrardan pazarda göreceğiz.

Samsung refurbish Note 7’ler hakkında detayları vermese de her pazarda bu telefonları görmek mümkün olmayabilir. Bunun nedeni ise bazı ülkelerde yetkili mercilerin bu tarz telefonları pazara sunmayı istememesi gösterilebilir.Daha önce bu refurbish Note 7’lerin Hindistan, Vietnam gibi ülkelerde satışa sunulacağı iddia edilmişti. Eğer bu sistem aktif hale getirilemezse Samsung geri dönüşüm seçeneğini değerlendirecek.

Samsung’un elinde geri çağırma nedeniyle 4.3 milyon adet Note 7’nin olduğu iddia ediliyor. Samsung’a büyük maddi yük bindiren bu geri çağırma operasyonu bu şekilde önemli ölçüde Samsung’un yükünü hafifletecektir.

İlgili Yazılar