DJI, Goggles ve Ronin 2’yi tanıttı

DJI drone sahiplerini ve film yapımcılarını mutlu edecek yeni ürünlerini tanıttı. DJI Goggles isimli gözlük drone kullanıcısının sanal gerçeklik benzeri drone kullanmasını sağlıyor. Kullanıcılar drone’un kamerasının kaydettiği görüntüleri eş zamanlı olarak Goggles’te görecek. 

DJI Goggles her göze 1920×1080 çözünürlüğünde görüntü aktaracak şekilde tasarlanmış. Tıpkı gözünüzün önünde iki adet dev ekran varmış gibi. DJI tarafından yapılan açıklamaya göre Goggles kullanıcısına 3 metre uzaktan 216 inç bir ekrana bakıyormuş hissi yaratıyor.

Mavic Pro ve Phantom 4 modelleriyle uyumlu olan DJI Goggles’ın dikkat çekici bir başka özelliği daha var. Mavic Pro sahipleri kameradan gelen görüntüyü aynı zamanda ikinci DJI Goggles’a da aktarabilecek.

DJI’ın bir diğer yeniliği ise profesyonel film yapımcılarının yakından tanıdığı Ronin’in yeni versiyonu Ronin 2 oldu. Karbon fiber monokok gövdeye sahip olan Ronin 2 bu sayede daha hafif ve sağlam. Çeşitli aksesuarlarla daha kullanışlı hale gelen Ronin 2 yerine geldiği modele göre daha büyük kameraları taşıyabiliyor.

Yılın ikinci çeyreğinde satışa sunulacak olan Ronin 2’nin fiyatı henüz açıklanmasa da 20 Mayıs’ta satışa sunulacak olan DJI Goggles’ın fiyatı 449 dolar olarak açıklandı.

İlgili Yazılar