Apple, “Today at Apple” ile yaratıcı becerilere yönelik 60’tan fazla konuda atölye çalışması sunacak

Apple, Mayıs ayında 495 Apple Store’un tümünde fotoğraf ve videodan sanat ve tasarıma, müzikten kodlamaya kadar birçok konuda onlarca yeni eğitim atölyesi çalışmaları başlatacağını duyurdu. “Today at Apple” adı altında düzenlenen uygulamalı atölye çalışmaları, konusunda eğitim almış ekip üyeleri ve belirli şehirlerde dünya çapında sanatçılar, fotoğrafçılar ve müzisyenler tarafından yürütülecek. Atölye çalışmaları, temel bilgiler ve nasıl yapılır derslerinden, profesyonel düzeyde programlara kadar farklı düzeylerde sunulacak.

Ücretsiz programlar, Apple ürünlerinin müşteriler tarafından en sevilen özelliklerine odaklanıyor ve tüm beceri düzeylerine ve yaş aralıklarına hitap edecek. Fotoğrafçılıkla ilgilenen bir iPhone kullanıcısı, çekim, düzenleme, kurgu ve diğer konuları ele alan 6 adet "Nasıl Yapılır?" atölye çalışması ile başlangıç yapabilecek. İleri seviye fotoğrafçılar, ışık ve gölge, portreler ve hikaye anlatımı gibi teknikleri öğrenmek için mağaza dışında düzenlenen "Fotoğraf Yürüyüşü" atölye çalışmalarına katılarak deneyim kazanabilecek. Daha ileri düzeyde ise "Fotoğraf Laboratuvarı" atölye çalışmasıyla ünlü fotoğrafçılardan doğal poz yakalama, sosyal medyada marka oluşturma veya kendi bakış açılarını paylaşma gibi konularda bilgi alabilecekler.

Apple ayrıca ailelere ve eğitmenlere yönelik özel programlar da sunacak. Öğretmenler, sınıflarında teknolojiden yararlanmanın yeni yollarını öğrenmek için Öğretmenlere Özel Salı programlarında bir araya gelirken her yaştan geleceğin programcıları Apple’ın iOS ve Mac uygulamalarına yönelik programlama dili olan Swift’te kod yazmayı öğrenecek. Aileler, müzikten robotlarla kod yazmaya kadar çeşitli konularda hafta sonları sunulan Çocuk Saati atölye çalışmalarına katılabilecek. Küçük işletme sahipleri ise yeni İş Dünyası programında global ve yerel girişimcilerle iletişime geçebilecek.

Atölye çalışmalarının çoğu, Apple’ın teknik Genius’ların sanat alanındaki karşılığı olan yeni Creative Pro’lar tarafından yürütülecek. En az bir sanat alanında uzman olan Creative Pro’lar, bilgilerini her düzeyden Apple kullanıcılarına aktarabilmek için ileri düzeyde eğitime sahip çalışanlar arasından seçiliyor.

İlgili Yazılar