McLaren Formula 1 takımında çalışmak ister misiniz?

Formula 1 dediğimizde akla ilk gelen takımların başında yer alan McLaren Formula One takımı yeni simülasyon pilotunu video oyunları ile seçecek. McLaren ve Logitech ile birlikte geliştirilen “World’s Fastest Gamer” isimli yarışmanın kazananı 1 yıl boyunca McLaren takımında görev alacak. Oyuncular belirlenen oyunlarda en iyi süreyi yapmak için bilgisayar, oyun konsolu ve mobilde marifetlerini gösterecek.

Yarışmanın arkasındaki isim ise Nissan’ın GT Academy yarışmasını düzenleyen Darren Cox. Nissan’ın düzenlediği GT Acdemy’nin ardından birinci olan pilot 1 yıl boyunca Nissan takımı adına yarışlara girmişti. 

Simülasyonlar her geçen gün motorsporları için önem kazanmaya devam ediyor. Yarış haftasında toplanan dataların simülasyon üzerinde değerlendirilmesini sağlıyor. Üstelik gerçek otomobille gerçekleşen testlere göre daha uygun maliyetle gelişimleri sağlamak mümkün oluyor.

Seçilen 10 pilot sonbaharda McLaren Technology Center’da en iyisi olmak için kozlarını paylaşacak. Finale kalacak olan 10 yarışmacıdan 4’ü online yarışmadan seçilirken 6’sı ise online yarış uzmanları tarafından seçilecek.

İlgili Yazılar