Pick-up sınıfına elektrikli alternatif: Workhorse W-15

Tamamı elektrikli veya hibrit yakıt sistemleri kullanan otomobiller artık geleneksel otomobiller gibi karşılanıyor. Otomobillerde görmeye alıştığımız alternatif yakıt sistemleri ticari araçları da etkilemeye başladı. Bunun ilk örneklerinden birisi ise Workhorse W-15 oldu.

Pick-up sınıfında yer alan W-15, Plug-in Hybrid sistemi ile donatılmış. modelin önünde ve arkasında yer alan elektrik motorlarına BMW imzalı geleneksel motor ve Panasonic bataryalar destek oluyor. Sadece elektrik motoruyla hareket etmek isterseniz yaklaşık 130 km gibi bir menzil yapmanız mümkün.

W-15, güçlü motoru ve elektrik motorunun iş birliğiyle 0’dan 100 km/s hıza 5.5 saniye gibi kısa bir sürede çıkabiliyor. Yaklaşık 1 ton taşıma kapasitesi olan W-15, bir ticari araç olma gerekliliğini de yerine getiriyor. Bu değer rakiplerinin gerisinde kalıyor. Bunun nedeni ise elektrik motoruna destek olan Panasonic bataryaların getirdiği ağırlık.

W-15’in iç kısmına geçtiğimizde ise bizi sade tasarlanmış bir orta konsol karşılıyor. İki adet LCD ekranın yer aldığı orta konsolda gri, beyaz ve turuncu renklerin hakim olduğu plastik aksamlar göze çarpıyor.

Şimdiden 4650 adet ön sipariş alan W-15’in fiyatı henüz açıklanmadı. Modelin satışına ise 2018 yılı içerisinde başlanması hedefleniyor.

İlgili Yazılar