Retro Tekno | Opel GT

Opel GT / 1968

Hikayesi ne?

İngiliz üretici Triumph 1962’de Spitfire ismi verilen modelle, iki kişilik spor otomobil camiasını salladı. Hemen ardından ABD muhteşem tasarımlı Corvette Sting Ray ile okkalı bir cevap vermiş olsa da Almanlar yollarına çıkardıkları devasa motorlu Opel GT ile hegemonyayı tekrar ellerine geçirdiler. O dönem GM’in alt firması olan Opel’in Corvette’i andıran tasarımı, abisinden biraz küçük bir motora sahip olsa da Amerikan ruhunu Alman yollarına sokmuş, BMW Z serisi ve Mazda MX-5 gibi efsane modellere öncülük etmişti.

Neden bir tane almalı?

Fotoğraftan da anlaşılacağı üzere bu muhteşem tasarım size bir şey ifade etmiyorsa, diyecek lafımız yok. Diğer yandan spor otomobil almak özellikle ekonomik olarak bu devirde pek akıllı bir yatırım gibi görünmese de, iyi durumdaki bir GT’yi vintage bir Chevrolet, Mustang ya da Jaguar’a göre çok daha hesaplı fiyata bulabilirsiniz. GT parçalarının birçok modelde kullanılması da yedek parça problemini ortadan kaldıracaktır.

Neye dikkat etmeli?

Bunlardan temiz bir tane bulmak oldukça zor. Motoru yenilenmemiş, orijinal bir GT’yi oto pazarında ya da web’de epey aramak gerek. Bulsanız da en azından 250-300 bin km’de olacaktır. En iyisi mi siz motoru yenileyecek iyi bir usta bulup ucuza bir tane kapatıp restore etmeye bakın.

AYRICA 1968 YILINDA Fenerbahçe hem ligi hem kupayı almış, Rafet El Roman doğmuş, TRT TV yayınına başlamıştı…

İlgili Yazılar