Volvo, Google ile yakın bir işbirliği içerisine girdiğini açıkladı

Volvo Cars, otomobil içi bilgi, eğlence ve bağlantı sisteminin yeni sürümünü geliştirmek amacıyla  Google ile yakın bir işbirliği içerisine girdiğini açıkladı. Mevcut Android tabanlı sistem, geniş bir yelpazede çeşitli uygulama ve hizmetler sunuyor. Geliştirilecek olan ürün, iki yıl içerisinde yeni Volvo modellerinde yer alacak.

Yapılacak olan işbirliği, Volvo müşterilerinin otomobilleriyle iletişim kurma yöntemlerini değiştirmeyi amaçlıyor. Google, Volvo ya da üçüncü partiler tarafından geliştirilen tüm popüler Android uygulamaların geniş kataloğu, otomobilin içerisi ve çevresiyle ilgili çeşitli bağlantı ve öngörü hizmetleri sunacak. 

Volvo Cars ve Google arasındaki ortaklık, otomobillerin bağlantılı (connected) hale gelmesiyle otomotiv ve teknoloji sektörleri arasındaki ilişkinin gittikçe yakınlaştığını gösteriyor. Volvo, otomotiv endüstrisinin geleceğinin akılcı ortaklıklara dayandığına inanıyor. Android tabanlı bir işletim sistemi kullanmak geliştirme anlamında hız ve esneklik getirirken müşterilere sunulan araç içi bağlantı deneyimini de daha fazla kişiselleştirmeye imkân sağlayacak.  

Volvo ayrıca Google ile bir başka iş birliği daha gerçekleştiriyor. Mevcut Volvo modellerine konum bazlı bir hizmet olan “Google Local Search” ekleyerek onları güncellemeyi amaçlayan bu işlem, Sensus Navigation üzerinden gerçekleştirilecek. 

Ortaklık ve Android OS hakkında daha detaylı bilgiler, 17 Mayıs’ta gerçekleşecek olan “Google I/O”da anons edilecek.

İlgili Yazılar