Ford’tan Tesla Model Y’ye rakip SUV

Her geçen popülerliği artan elektrikli otomobil pazarına Ford da katılmak istiyor. 2020 yılında yollara çıkması planlanan model iddialı fiyatı ve uzun menzili ile pazarda güçlü konuma kavuşması planlanıyor.

(Görsel: Ford Kuga)

Ford’un 2020 yılında pazara sürmeyi planladığı modelin SUV temelli olması planlanıyor. Eğer planlarda değişiklik olmazsa pazara çıktığında yoğun bir rekabetle karşı karşıya kalacak. En önemli rakibi ise şüphesiz Tesla’nın SUV modeli Model Y olacak. Benzer sınıfta üretilecek olan bu modelin 2019 – 2020 yılında çıkması planlanıyor. Benzer şekilde Volkswagen ve Volvo’un da bu pazara model hazırladığı biliniyor.

Yaklaşık 480 km menzile sahip olması planlanan modelin en önemli rakibi Model Y’nin menzili konsunda ise bir bilgi bulunmuyor. Fakat Tesla’nın Ford’un arkasında kalması beklenmiyor.

Ford’un bu modeli Model Y’den sonra çıkarması planlanıyor. Bunda en önemli etken ise Tesla’nın Model Y’de uygulayacağı fiyat politikası. Rakibinin fiyat / menzil stratejisine göre Ford’un hamlede bulunmasını tahmin etmek zor değil.

İlgili Yazılar