Essential PH-1 hakkında merak edilen her şey

Android işletim sisteminin kurucularından olan Andy Rubin’in ortaya çıkardığı yeni telefon Essential PH-1 adından fazlasıyla söz ettirmeyi başardı. Çok konuşulan telefonun öne çıkan özellikleri neler peki?

Farklı malzeme kullanımı

Birçok üst sınıf akıllı telefonda alüminyum kullanıldığını biliyoruz. Essential PH-1 ise titanyum çerçeveye ve seramik panellere sahip. Alüminyuma göre çok sağlam olan titanyum sayesinde Essential PH-1 rahatlıkla kılıfsız kullanılabilir.

Telefonun arkası seramik olsa da ekran için Gorilla Glass 5 kullanılmış. Bu da telefonun dayanıklı yapısına destek oluyor.

Ağır kasa

Essential PH-1, Samsung Galaxy S8’den daha ince ve daha küçük olsa da Galaxy S8+’tan daha ağır. Kullanılan seramik ve titanyum malzemeler bu ağırlığın yüksek olmasında önemli etken. En yakın rakipleri ve PH-1’in ölçüleri şu şekilde:

  • Essential PH-1: 141.5 x 71.1 x 7.8 mm, 185g
  •  iPhone 7: 138.3 x 67.1 x 7.1 mm, 138g
  •  iPhone 7 Plus: 158.2 x 77.9 x 7.3 mm, 188g
  • Samsung Galaxy S8: 148.9 x 68.1 x 8 mm, 155g
  • Samsung Galaxy S8+:159.5 x 73.4 x 8.1 mm, 173g

Yuvarlatılmış köşeler

PH-1’da kullanılan ekranın kasa ile oranı çok yüksek. Bu sayede telefonun kenarlarında çok fazla alan bırakılmamış. Kullanılan ekranın köşeleri yuvarlatılarak farklılaşmaya devam ediyor.

Farklı ekran

Ekrandaki farklılıklar bununla sınırlı değil. 5.71 inçlik ekranı 19:10 ekran oranına sahip. Bu sayede dikey kullanıma uygun uygulamaların bölünen ekranda daha rahat kullanılması hedefleniyor.

Çözünürlük

Amiral gemilerinin olmazsa olmazı QHD çözünürlüğe sahip ekran ile gelen PH-1 standartları karşılamayı başarıyor.

Modüler yapı

Telefonun arkasında iki adet “Click” adı verilen manyetik bağlantı noktası yer alıyor. Click sayesinde telefona modüler aksesuarlar eklenebiliyor. Şimdilik bu aksesuarlar 360 derece kamera ve kablosuz şarj ile sınırlı. 

Rekabetçi hız

PH-1, Qualcomm’un en hızlı işlemcisi Snapdragon 835 ve 4 GB RAM ile birlikte geliyor. Modelin hızlı olması şaşırtıcı olmayacaktır.

Çift arka kamera

PH-1’in arkasında renkli ve siyah-beyaz çeken iki adet kamera bulunuyor. Geleneksel telefon kameralarına göre %200 daha fazla ışık alan bu kameralar düşük ışık altında bile yüksek performans sergiliyor.

PH-1 video kısmında ise 4K çözünürlükte 30fps, 1080p çözünürlükte 60fps ve 720p çözünürlükte 120fps çekebiliyor.

Kamera çıkıntısı yok

Piyasadaki birçok çift kameralı modelin aksine PH-1’in arka kısmında lens çıkıntısı bulunmuyor. Bu da düz bir zemin elde edilmesini sağlamış.

Şaşırtıcı ön kamera

Telefonun ön yüzünde 8 MP ön kamera bulunuyor. Bu kameranın 4K çözünürlükte video kaydı yapması ise fark yaratıyor.

Geniş hafıza

PH-1 dahili 128 GB hafıza ile birlikte geliyor. Bu sayede kullanıcıların gerek multimedya gerekse uygulama konusunda sıkıntı yaşaması beklenmiyor.

Hızlı şarj

USB-C artık Android amiral gemilerinin olmazsa olmazı. 3040 mAh’lık bataryaya sahip olan PH-1, USB-C ile hızlı şarj olabilecek.

Kulaklık çıkışı yok

Eğer geleneksel kablolu kulaklığınızı kullanmak isterseniz USB-C’den dönüşüm yapan adaptörü kullanmanız gerekli.

Parmak izi okuyucu arkada

Ekran/kasa oranı nedeniyle parmak izi okuyucusu telefonun arkasına taşınmış. Firmanın açıklamasına göre parmak izi okuyucusu çok hızlı çalışıyor.

4 farklı renk opsiyonu

Black Moon, Stellar Grey, Pure White ve Ocean Depths adı verilen 4 farklı renk opsiyonu ile satışa sunulacak. Ön siparişte ise Black Moon ve Pure White renk seçenekleri sunulacak.

Fiyat?

PH-1’i Essential’ın web sitesinden 699 dolara sipariş verebilirsiniz. Eğer 360 derece kamera ile birlikte isterseniz fiyat 749 dolara çıkıyor.

Hangi versiyon? 

Henüz PH-1’in hangi Android sürümü ile satışa sunulacağı belirtilmedi. Fakat stok Android versiyona sahip olacağı bekleniyor. Böylece Android fanatiklerini de cezbedebilecek.

Kaynak: Business Insider

İlgili Yazılar