Steve Jobs, iPhone’da ‘geri tuşu’ istiyormuş

Ne istediğini tam anlamıyla bilen ve ekibiyle birlikte yaptığı tüm işlerle teknoloji dünyasında çığır açan Steve Jobs’ın ilk iPhone için aklında başka bir tasarım bulunuyormuş.

Brian Merchant’ın kaleme aldığı The One Device: The Secret History of the iPhone kitabında, teknoloji dünyasına damgasını vuran iPhone’un bilinmeyen detayları anlatılıyor. Kitapta yer alan bilgiye göre Steve Jobs, ilk iPhone’un tasarımı yapılırken cihazda ‘geri tuşu’nun da bulunmasını istiyormuş.

Ancak Apple’ın donanım uzmanlarından Imran Chaudhri, Steve Jobs’ın karşısında yer alarak tek bir tuşun her şey için yeterli olacağını savunmuş ve üzerinde uğraşması gerekse de bu tartışmayı kazanarak Jobs’ı Home tuşunun yeterli olacağına ikna etmiş.

Şimdiyse Home tuşunun da tarih olacağı gündeme geliyor. Akıllı telefon aksesuarları üreticisi MobileFun, iPhone 8 olduğu iddia edilen bir görseli sızdırdı ve fotoğrafta herhangi bir Home tuşu bulunmuyor.

iPhone 8 ile ilgili şimdiye dek yapılan en güçlü teorilerden biri Home tuşunun ortadan kalkması üzerineydi. Diğerlerini ise haberimizden okuyabilirsiniz.

İlgili Yazılar