İlk inceleme | Far Cry 5

Ubisoft‘un yapımcılığını ve dağıtımını üstlendiği FPS olan Far Cry serisi, 5. oyunuyla yeniden karşımızda. Seri, bir önceki oyunda Primal adıyla çıkmıştı. UBISOFT, seriyi Far Cry 5 adıyla yeniden numaratik olarak adlandırarak piyasaya sürdü.

Önceki 3 seriden farklı olarak Far Cry 5 tamamıyla farklı bir ortamda ve farklı bir hikayeyle karşımızda. Oyun, Orta Amerika’nın Montana eyaletinde geçiyor. Bu eyalette bulunan küçük bir kasaba olan Hope County bizlere ev sahipliği yapıyor.

Oyunu, izin verilen kısa bir demo modunda denediğimizden edindiğimiz bilgiler tamamıyla bir fikir oluşturmasa da dinamikler, hikaye ve grafikler hakkında tatmin edici seviyede izlenim elde ettik.

Önceki serilerden farklı olarak, esir düşen biri olarak değil, resmi bir görevli yani kasabanın şef yardımcısı olarak oyuna başlıyorsunuz. Oyunun ana teması, yobaz ve kült bir dindarlığın hüküm sürdüğü kasabada özgürlük mücadelesi vermek ve Hope County halkına yardım etmek. Başlangıçta göze çarpan, bize verilen 3 farklı yardımcı karakter olması. NICK, GRACE ve sevimli köpeğimiz BOOMER’dan 1’ini seçmek zorundayız. Ayrıca oyun içinde yardımcı karakterimize işimizi ve görevimizi kolaylaştıracak görevler verebiliyoruz. Far Cry serilerinde bölüm geçmek için çalıların, tepenin, arkada bulunan bir odanın gizemi bizi bir çok görevde zorlaşmıştır. Yardımcı karakterler bu konuda işimizi oldukça kolaylaştıracak gibi görünüyor.

Karşımızdaki bağnaz oluşuma karşı karada verdiğimiz mücadele, aynı heyecanla havadan da devam ediyor. Oyunda gayet zevkli uçak kullanabileceğimiz görevler de mevcut. Oyundaki yapay zeka da önceki serilere göre pek farklı değil. Genel anlamda Far Cry serisi severlerin seveceği bir oyun. Ancak çok farklı diyebileceğimiz gelişmeler yok.

Grafiklere diyecek gerçekten kelime yok. Oldukça akıcı ve dokular çok gerçekçi. Oyunda geçen yıl satışa sunulan PS4 Pro için 4K desteği de bulunuyor. Anti-Aliasing desteği konusunda emin değilim ancak köşeler oldukça yumuşak. Genel anlamda grafikler oldukça başarılı. Zaten Far Cry serilerinin genelinde grafikten pek şikayet eden görmedim.

Oyun PS4, Xbox ve PC platformları haricinde PS4 Pro ve Xbox One X platformlarında da çıkacak. Açıklanan resmi çıkış tarihi ise 27 Şubat 2018.