OnePlus 5 hakkında merak edilen her şey

One Plus markası OnePlus 3 ile önemli ölçüde akıllı telefon pazarında kendine yer buldu. Şimdi ise marka OnePlus 5 modeli ile bu yerini daha sağlamlaştırma çabasında.

Resmen tanıtılan OnePlus 5 modeli hakkında merak edilen her şeyi 7 adımda listeledik.

Artık çift kameralı

OnePlus 5 tanıtılmadan önce cihazın çift arka kamera ile geleceği ortaya çıkmıştı. LG G6, Huawei P10 ve iPhone 7 Plus’ta gördüğümüz çift arka kamera teknolojisinde bir kamera standart görüntülemeyi üstlenirken diğeri ise telefoto özelliğini üstleniyor.

Birincil kamera 16 MP, f/1.7 lens açıklığına sahipken diğer kamera ise 20 MP ve f/2.6 lens açıklığına sahip. Bu ikili sayesinde kullanıcılar 3x optik zoom özelliğine kavuşuyor. Ayrıca iPhone ile ortaya çıkan bokeh efekti burada da yer alıyor.

İki kamera sayesinde kullanıcılar OnePlus 3 modeline oranla çok daha kaliteli fotoğraflara ulaşabiliyor. Doğru ışık altında sorunsuz çalışan kameralar düşük ışık altında da elinden geleni yapmaya çalışıyor.

Cihazın üzerinde bulunan kamera 4K çözünürlükte 30 fps video çekmeye imkan verirken kamera uygulaması kullanıcıya geniş ayar seçeneği sunuyor.

Yeni şık görünüm

OnePlus’ın bu zamana kadarki en şık telefonu. Alüminyum kıvrımlı kasası, kaliteli malzeme ve şık anten çizgileri sayesinde OnePlus 5 gözleri üzerine çekmeyi biliyor.

Çift kamerasına rağmen 7.25 mm’lik inceliğiyle şaşırtıcı şekilde ince olmayı başaran OnePlus 5 su geçirmeme konusunda sınıfta kalıyor. Ama kulaklık çıkışını kaybetmemiş.

Modelin renk seçeneklerine baktığımızda ise Midnight Black ve Slate Grey karşımıza çıkıyor.

Çok performanslı

OnePlus modelleri her zaman güçlü işlemcisi ile dikkat çekmiştir. OnePlus 5 de bu geleneği bozmadı ve akıllı telefonlar için şu an piyasadaki en güçlü işlemcilerden biri olan Qualcomm Snapdragon 835’i kullanıyor. Bu işlemci HTC U11, Sony Xperia XZ ve Samsung Galaxy S8’in bazı versiyonlarında karşımıza çıkıyor.

İşlemciye 6 ve 8 GB RAM seçenekleri ile kombine edilebiliyor. Dahili hafıza konusunda ise 64 ve 128 GB hafıza seçenekleri sunuluyor. microSD kart yuvasının olmaması kullanıcıların hafıza konusunda seçim yaparken iki kez düşünmesine neden olacak.

Konu hafızadan açılmışken OnePlus 5, çok hızlı UFS 2.1 depolama ile geliyor. Bu sayede hem indirme hem de kullanım hızınız önemli ölçüde artıyor.

Cihazın ön yüzünde bulunan parmak izi okuyucusu ise çok hızlı çalışarak beğenileri topluyor.

Uzun batarya ömrü

OnePlus 5 3300 mAh’lık batarya ile geliyor. Bu değer OnePlus 3T’nin 3410 mAh’lık değerinden az olsa bile düşük tüketimli Snapdragon 835 ile bir günden fazla kullanım sunuyor.

OnePlus’ın Dash Charge isimini verdiği hızlı şarj sistemi sayesinde 30 dakika gibi kısa bir sürede şarjınızın tamamını doldurabiliyorsunuz.

Sade Android deneyimi

OnePlus modellerinde kullanılan OxygenOS arayüzü Android işletim sistemine müdahalede bulunmadığı için her zaman beğenimizi toplamıştı.Bu gelenek OnePlus 5 modelinde de devam ediyor. Google Pixel modellerindeki gibi en sade Android deneyimine kavuşmanız mümkün.

Ekranda değişim yok

OnePlus 3 ve OnePlus 3T modellerinde karşımıza çıkan 5.5 inçlik 1080p ekran OnePlus modelinde de kullanılmaya devam ediyor.

Eğer akıllı telefonda 4K çözünürlüklü video izlemek sizin için önemli değilse full HD ekran cihazın bataryasına önemli ölçüde destek oluyor. Ekranın genel anlamda performansı yeterli gözüküyor.

Fiyatta değişim

OnePlus 5, 479 dolardan başlayan fiyatlarla kullanıcılara sunuluyor. 439 dolardan satışa sunulan OnePlus 3T modelini düşündüğümüzde bu değişimin aslında çok da olmadığı ortaya çıkıyor.

Hala bu fiyat aralığında bu özelliklere sahip akıllı telefon bulmak imkansız gibi.