İnceleme: Insta360 Pro

 

Insta360’ın son çıkan versiyonu 8K video kaydı ile popülerliğini artırıyor

Insta360 Pro

Insta360 Pro

● Neler var?
Bu ilginç görünümlü kameranın üzerinde bizi 6 adet lens karşılıyor. Dilerseniz üzerinde bulunan 6 lensi kullanmak zorunda değilsiniz. Neden mi? Wi-Fi sayesinde Facebook Live üzerinden canlı yayın yapmanız için. Azalan lens sayısı ile canlı yayını yapmak daha kolay hale geliyor. Yapacağınız canlı yayını 4K çözünürlükle gerçekleştireceğiniz için internetinize daha az yük bindireceksiniz. “cube map projection” isimli teknoloji ve H.265 codec, internetiniz üzerine binecek olan yükü daha azaltıyor. Eğer 8K video çekecekseniz gerçekleştirdiğiniz kaydı tekrar işleyip yüklemeniz gerekli.

Insta360 Pro

Insta360 Pro

● Nasıl yapıyor?
Pro modeli eski modele göre görüntüyü daha farklı işliyor.Her lensten gelen görüntüyü analiz edip, görüntülerin piksel seviyesini tespit ediyor. Bu
sayede çekilen görüntüler arasında geçiş yaptığınızda dev farklılıklar ortaya çıkmıyor. Çekilen nesnenin görüntülerini izlerken keskin geçişler olmadığı için bütünlük algısı oluşuyor. Burada her lensten gelen görüntünün detaylı şekilde işlenmesi önemli rol oynuyor.

Insta360 Pro

Insta360 Pro

● Görüntü bozulmuyor
Inta360 Pro’da dikket çeken özelliklerden bir tanesi ise gerçek zamanlı görüntü sabitleyicisinin olması. Bu sayede sık sık karşılaşılan titreyen görüntüler bu kamerada karşımıza çıkmıyor. Pro’nun bir diğer artısı ise ağır çekim görüntü kaydı yapabilmesi. Bu modda 100fps kayıt yapabilen Pro, olan biteni detaylıca size gösteriyor. Fakat bu modda tripod kullanmalı.

Bu kamerayı kullanmak için sabit kalmanıza gerek yok. 5000 mAh kapasiteli bataryası sayesinde 75 dakika boyunca kayıt yapabiliyorsunuz.

Insta360 Pro 3499 dolar / insta360.com