Karşılaştırma | Panasonic Lumix GH5 & SONY A7S II

Kompakt kameralarla 4K video çekimi çılgınca gelebilir, ama özellikle bu iki makineyle mümkün. O zaman, fotoğraf makinesi için bir kenarda biriken paraları harcamanın vakti geldi mi? Peki ama hangisi?

Panasonic Lumix GH5

Panasonic Lumix GH5

Panasonic Lumix GH5

Olayı ne?
Panasonic Lumix G serisinin yeni şefine merhaba deyin. GH5, 60 fps’de 4K video çekebilen ilk kompakt makine olarak karşımıza çıkıyor. Birinci olması elbet önemli değil, önemli olan en iyisi olması. Ama makine bu çözünürlükte Sony’nin 30 fps’inden daha iyi. Üstelik Sony yerine Lumix’i tercih etmeniz halinde çok daha az ödeme de yaparsınız. Panasonic’in kompakttaki bu yeni amiral gemisi sadece video çekiminde iyi değil, pek çok özelliği ile de öne çıkıyor. OLED vizör son derece muhteşem, eğilebiliyor, dönebiliyor. Ekran dokunmaya duyarlı olduğu için de pek çok kontrolü kolaylıkla yapabiliyorsunuz.

Panasonic Lumix GH5

Panasonic Lumix GH5

İyi mi?
GH5’in 4K görüntüleri özellikle de iyi bir aydınlıkta görkemli görünüyor. Yüksek fps hızı sayesinde şaşırtıcı şekilde zengin detaylar ve temiz renkler sunuyor. Ayrıca HDR kayıt yapabiliyor ve daha sonra da HDR televizyonunuzda gözle görülen gerçekçi görüntüleri izleyebilirsiniz. GH5’in zayıf kaldığı tek nokta ise -çok küçük bir sorun olmasına rağmen-kötü ışık ortamındaki orta performansı. Eğer düşük ışıktaki performansı endişeleriniz aranızdaysa Sony üzerinden bu ürünü tavsiye etmeyiz. Ancak loş ortamda kendine özgü bir performans sergilediğini de unutmayın.

Fiyat 1999 dolar / panasonic.com

● 20.3MP Micro Four Thirds MOS ● ISO 200-25,600 ● 4K video @60fps ● OLED EVF ve 3.2 inç LCD ekran ● 139x87x98 mm, 725g

Stuff Görüşü: 5/5 Güçlü bir CSC ile harika bir video performansı

SONY A7S II

SONY A7S II

SONY A7S II

Olayı ne?
Amatör film yapımcıları dikkat çekiyor: A7S II merak edeceğiniz bir kamera olabilir. Tıpkı A7S’de olduğu gibi iki ana alanda üstün performans sunma odaklı tam çerçeve A7’nin bir alternatifi: düşük ışıklı fotoğrafçılık ve 4K video. Düşük ışıkta kesinlikle Lumix GH5’ten bir kenara sahip olmalı, çünkü Lumix’i gölgede bırakan özelliği devasa hassaslık aralığı. Panasonic gibi beş eksenli görüntü sabitleme özelliğine sahip olan Sony, son derece iyi yapılandırılmış kompakt bir makine.

SONY A7S II

SONY A7S II

İyi mi?

Oldukça iyi bir objektif hızına sahip olan Sony A7S II ile sonuçların grenli bir karmaşadan ibaret olmayacağından emin bir şekilde karanlığa dalabilirsiniz. Sadece bu açıdan GH5 ile rekabet etmesi pek de mümkün durmuyor. Üstelik bu düşük ışıktaki performansı videoya da yansıyor. A7S II, mükemmel bir video kamera olarak da karşımıza çıkıyor. Hızlı bir SD kartı gerektiren, ancak 100Mbps’e kadar bir bit hızını destekleyen XAVC S codec bileşenini kullanıyor. Bu da çok miktarda veri ve 4K videoların son derece zengin ve pürüzsüz görünmesi anlamına geliyor. Sınıfının ötesinde düşük ışık performansı ve profesyonel kalitede 4K video sunan kompakt bir sistem kamerası istiyorsanız ve bunu karşılayabiliyorsanız, Sony’nin elinde hala bir tane var.

Fiyat 2699 dolar / sony.com

● 12.2MP full-frame Exmor CMOS ● ISO 100 – 409,600 ● 4K @ 30fps, 1080p @60fps ● OLED EVF ve 3 inç LCD ekran ● 127x96x60mm, 627g

Stuff görüşü: 5/5 A7S, birinci sınıf düşük ışık ve video performansı sunuyor

Panasonic Lumix GH5 & SONY A7S II

Panasonic Lumix GH5 & SONY A7S II

KOMPAKT HASTALARI İÇİN

● Çerçeveyi dondur
Lumix GH5 6K fotoğraf modu; süper hızlı oto fokur sistemi ile birlikte çalışmak ve Panasonic CSC’lerde görülen 4K fotoğraf yeteneklerinden daha yüksek çözünürlüklü bir versiyon demek. 30fps’lik bir videoyu kaydedebilir ve 18MP’lik bir hareketsizlik gibi kullanmak istediğiniz herhangi bir kareyi çıkarabilirsiniz.

● Karanlıkta kullanım
Sony’nin bu modelinde tam çerçeve sensör bulunuyor: 12,2MP Exmor CMOS. A7 II’nin 24.3MP veya A7R II’nin 42.4MP’ye kıyasla pek çok megapiksel gibi görünüyor olabilir. A7S II’nin algılayıcı pikselleri muadillerine kıyasla çok büyük. Bu da düşük ışıktaki performansını artırıyor.

 

Lumix’in önce çıkan özellikleri:

● Yeni odak
Panasonic GH5’te yeni otomatik odaklama sistemi kullanmış. Bu sistem hızlı olmasıyla beğeni topluyor.

● Yer yerde tuş var
Cihazın üzerinde yer alan 15 tuş sayesinde ayarlarınızı hızlıca yapabiliyorsunuz.

Sony’nin öne çıkan özellikleri

● Sağlam savaşçı

Magnezyum alaşımlı kasası sayesinde Sony’nin A7S II’si zorlu şartların üstesinden gelmeyi başarıyor.

● Titrmeye son

Sony’nin kullandığı 5-yönlü görüntü sabitleyicisi sistemi sayesinde bulanık fotoğraflara elveda.