Nissan’dan 360 derece kamera: JukeCam

Nissan, JukeCam adı verilen dünyanın ilk entegre çok amaçlı 360º kamerasını tanıttı. Bu kamera birkaç saniye içinde bir aksiyon kamerasına dönüşüyor. JukeCam, biri Nissan Juke’un kokpitine ve diğeri kaska olmak üzere iki farklı montaj noktasına sahip.

Bu kamera, 360º kamera üreticisi 360fly iş birliği ile geliştirilmiş olan tamamen yeni bir teknoloji. Çift amaçlı kullanımı ve 4K kayıt özelliğine sahip kameranın bu özelliğini ekstrem pogo ekibi Xpogo üyelerinin hazırladığı video ile tanıtıldı. Kayıt esnasında ekip üyelerinden Dalton Smith aralarında sadece tek bir sıçrama yaparak arka arkaya üç adet Nissan Juke’un üzerinden atladı ve pogo stick ile ardı ardına otomobil üzerinden atlama alanında yeni bir Guinness Dünya Rekoru elde etti.

Nissan JukeCam

Nissan JukeCam

Kamera sürekli açık olduğunda araç içi kullanımda 3 saat kesintisiz kayıt yapabiliyor ve yolculukları kayıt altına alarak olası bir kaza anında sigorta şirketine kanıt olarak gösterilebiliyor. JukeCam’in araç içi montaj kitinden çıkartılıp aksiyon kamerası olarak kullanılması halinde bataryanın kayıt süresi 2 saate düşüyor.

Nissan JukeCam

Nissan JukeCam

JukeCam 360fly teknik özellikler:

Harici Hafıza: 64GB
Dayanıklılık: Toza, darbeye ve 1 ATM’e kadar suya karşı dayanıklı
Şarj süresi: 2 saat
Pil ömrü: 2 saat
Kayıt kapasitesi: 3 saat
Büyüklük: 71 mm
Çözünürlük: 4K
Kayıt özellikleri: 360° video, sabit & VR
Ağırlık: 172g