Heyecanla beklenen en iyi 7 PlayStation VR oyunu

PlayStation VR nihayet sahneye çıktı ve rakipleri Oculus Rift ve HTC Vive yanındaki yerini aldı. Şimdiyse size harika bir deneyim yaşatmak için hazır! Peki PS VR’da aklınızı başınızdan alacak hangi oyunlar var? İşte hem piyasadakiler hem de çıkması beklenen oyunlar!

farpoint-oyun

Batman: Arkham VR

Muhteşem bir sinematik ve yoğun bir deneyim isteyenler buraya! Sony’nin E3 konferansında tanıtılan Batman: Arkham VR size iki saatlik bir sanal gerçeklik deneyimi sunuyor. Oyun, Batman’in yumrukları yerine dedektiflik yeteneklerine odaklanıyor. Yolculuğunuz süresince puzzle’ları çözüyor ve çok çeşitli nesneler kullanarak ipuçlarını örtüyorsunuz. Bir de tabii çok sayıda süper-zalim ve korkutucu insanlarla karşılaşıyorsunuz. Move kontrolleriyle çok iyi oynanan bu oyunun iki saatlik süresi size yetmeyecek ve aklınızı uçuracak. 

Yayınlanma tarihi: 13 Ekim

RIGS: Mechanized Combat League 

RIGS, birinci şahıs bir PS VR oyunu. Oyun içerisinde 6-8 oyuncuya kadar kişi olabiliyor ve iki takım kurulabiliyor. Kontroller standart FPS tarzında ama başınızı kullanarak dönmeniz gerekiyor. Bu kulağa ilk anda garip geliyor ama oynadıkça buna alışıyorsunuz ve bir süre sonra doğal bir şeymiş gibi hissettiriyor. RIGS’de en çok sevdiğimiz şeyler hızı ve akıcılığı. 

Yayınlanma tarihi: 13 Ekim

EVE: Valkyrie

Aksiyon dolu, birinci şahıs oyun olan Valkyrie serisi, herkesin Battlestar Galactica fantezilerini gerçeğe dönüştürüyor. Tabii ‘gerçek’ derken sanal gerçeğe. Oyunda, iç karartıcı karanlık yerde savaşmak yerine çok güzel gezegenlerin olduğu bir atmosferde, uçan uzay gemilerinin ortasında savaşıyorsunuz. Oculus Rift’tekine göre oyunun grafiklernin kalitesi burada bir tık düşüyor gibi ama yine de oyunu çok hızlı, akıcı ve eğlenceli bir şekilde oynayabiliyorsunuz. 

Yayınlanma tarihi: 13 Ekim

VR Worlds

VR Worlds içindeki mini oyunlar sizi hem zaman hem de para konusunda kazançlı çıkarıyor. Yalnızca The London Heist olsa bile VR World’e karşı koymak çok zor olur. Çok sayıda sahneler var ve bunlardan bazılarında PlayStation Move kontrolleriyle insanları vuruyorsunuz. 

Yayınlanma tarihi: 13 Ekim

Battlezone

Battlezone’un orijinal versiyonu 1980 yılında yayınlandıktan sonra VR dokunuşuyla geri dönüşünü şimdi yapıyor. Bunun için Rebellion, PS VR (ve Oculus)’a teşekkür etmemiz gerekiyor çünkü 36 yıllık rüyamızı nihayet (sanal) gerçeğe dönüştürdüler. Oyun arcade oyunu Tron’a benzeyen bir estetik ve yumuşak bir his sunuyor. Ayrıca arena benzeri seviyeler size, düşman tanki drone ve uçan nesnelerini patlatma imkanı veriyor. 

Yayınlanma tarihi: 13 Ekim

Job Simulator

Bu oyun aslında yeni sanal gerçeklik oyuncağınızı oyunları sevmeyen arkadaşınıza göstermek için kullanacağınız türden. Konsepti şu: yıl 2050 ve robotlar tüm mavi yakalıların işlerini yapıyor. İşlerin nasıl yapıldığını öğrenmek için insanlar bir simülatöre giriyor ve JobBot tarafındaninteraktif bir tarih dersi alıyor. Oyun tamamen çevrenizle etkileşim kurmak için PlayStation Move kumandaları kullanılarak oynanıyor. (Aynı zamanda Oculus Rift ve HTC Vive için de uygun) JobBot size çok basit olan fotokopi çekmek veya sandviç yapmak gibi işleri öğrettikten sonra size yapmanız gereken 4 görev veriyor. Bunlar arasında ofis ve yemek işleri de var.

Yayınlanma tarihi: 13 Ekim

Keep Talking and Nobody Explodes

Sanal gerçeklik sizin dış dünyayla bağlantınızı koparıyor olabilir. Ancak bunun tamamen tek başına yaşanan bir deneyim olması gerekmiyor. Hatta bu oyun şimdiye kadar gördüğümüz en komik ve en iyi kullanılan örnek olabilir. Gözlüklerinizi taktığınızda kendinizi tuşlarve kablolarla kaplı bir bombaya bakarken buluyorsunuz. Yakınınızdaki arkadaşlarınızsa, manuel bir başka ekrana bakıyor. Bu süreçte onların göremediği bombayı onlara tarif etmeniz gerekiyor. 

Yayınlanma tarihi: 13 Ekim

Robinson: The Journey

Bu oyunda bir uzay gemisi kazası sonrasında, yemyeşil, dinazorların etrafı sardığı bir gezegene düşmüş bir çocuğu oynuyorsunuz. Yanınızda, HIGS isminde küre gibi bir güvenlik botu size eşlik ve rehberlik ediyor. Robinson size 3-4 saatlik bir keşif, hayatta kalma sunuyor. Hem de bunu çok içine çeken, sürükleyici hikayesiyle yapıyor. Kasım ayında çıkacak oyunu oynamak için sabırsızlanıyoruz. 

Yayınlanma tarihi: 9 Kasım

Resident Evil 7

İşte PlayStation’ın E3 konferasında bize sürpriz olan şeylerden bir diğeri! Bu videoda da görebileceğiniz üzere, gerçekten garip bir köy evinin etrafını yavaşça kolaçan ediyorsunuz. Küçük detayları görebilmeniz için flaş ışığı kullanıyorsunuz. Ve evet bu oyunun sanal gerçeklik hali ödünüzü patlatacak. 

Yayınlanma tarihi: 24 Ocak 2017

Farpoint

400 dolara yakın bir fiyata sahip PS VR satın altınız üstüne bir de 80 dolar civarı bir fiyatı olan Move kumandasını aldınız bir de 50 dolara satılan PS Camera aldınız. Elbette bu harcamalardan sonra yeni bir şey almak istemezsiniz. En azından teoride bu böyledir ama PlayStation VR Aim Controller fikrinizi değiştirebilir. Çünkü birinci şahış nişancı Farpoint VR ile kombine oluşu gerçekten harika. Oyunda, gizemli bir gezegenin mağarala, çöl ve uçurumlarında kaybolmuş çalışma arkadaşlarını araştıran bir astronotu oynuyorsunuz. Silah olarak Aim Controller kullanmak size bambaşka bir deneyim sunacak. Evet bu oyunu bu şekilde oynamak biraz masraflı olacak ama bu oyunu herkesin deneyimlemesi gerekiyor. 

Yayınlanma tarihi: 2017