Stuff

Apple iWatch'ta görmek istediğimiz 6 özellik

Apple’ın akıllı saati iWatch bir gün satışa sunulacak; buna inancımız tam. Peki, hangi özellikler iWatch almamızı sağlar?

Söylentiler artık o kadar arttı ki, iWatch’u geliştirecek ekibin üyelerinden, başlarındaki kişiye kadar detay verebilecek hale geldik. iWatch bir gün satışa sunulacak, bu kesin. Ancak ne zaman ve nasıl işte buna dair hiçbir bilgi yok. iWatch’un kolumuza takabileceğimiz güzel görünümlü bir şey olmasının yanı sıra, beklediğimize değecek özelliklere de sahip olması şart. Bu nedenle iWatch almamızı sağlayacak 6 özelliği listeledik.

Uzaktan yönetim

Apple markalı tüm cihazlarımız birbirleri ile haberleşebiliyorken, her an kolumuzda olacak iWatch’un bu ekosistemi bir sonraki seviyeye taşımaması için hiçbir sebep yok. iWatch’ta kullanacağımız Apple hesabına kayıtlı olan tüm ürünler iWatch ile uzaktan kontrol edilebilse muhteşem olmaz mı? Yattığımız yerden Apple TV’yi açmaktan bahsetmiyoruz (bu da olsun tabii), mesela iPhone’umuz çalındı diyelim, iWatch ile çalınan cihazı kilitleyebilir ve hırsızın iPhone diye çaldığı şeyin artık işe yaramaz bir ‘tuğla’ olduğu bilerek bir nebze metin olabiliriz. 

Navigasyon

“Apple Maps’i saymazsak”, iPhone navigasyon için harika bir araç. Ancak 5 inçlik bir telefonu sürekli elimizde tutarak ortalıkta dolaşmak, sürekli cebimize sokup geri çıkarmak… Bu iWatch ile daha da iyi bir hal alabilir. Saate eklenecek ve yayalar için olacak olan adım adım navigasyon sistemi ile iWatch zahmetsiz ve bir o kadar da işlevsel bir yön bulma aracı olabilir.

 

Sesle kontrol

Madem süper kahramanlarınkine benzer bir saatimiz olacak, bu cihazla etkileşime geçmek için minik minik dokunmatik tuşlara basmak zorunda olmamalıyız. Apple’ın dijital asistanı Siri’nin iWatch için geliştirilmesi ve bu cihazda yer alması şart. Herhangi bir konuda yanıt almak istediğimizde bileğimizi yüzümüze yanaştırıp Siri’den hızlı yanıtlar alabilmeliyiz. Hatta Siri bizim için Google’da aramalar yapabilir.

NFC

NFC henüz çok popüler olmadı ancak eğer sürekli bileğimizde taşıdığımız bir cihaz ile ödeme yapabilecek olsak bir hayli kullanılırdı. Kahvenizin parasını ödemek için iWatch’unuzu bir kere ödeme cihazına dokundurun, arkadaşınızın iWatch’una bir şey mi göndermek istiyorsunuz? iWatch’unuzla onunkine dokunun ve ta-daa!

 

Görüntülü görüşme

İtiraf edib bu sizin de aklınıza gelmişti; cidden harika bir özellik değil mi? Müfettiş Gadget gibi on parmağımızda on marifet olacak. Birisi ile görüşmek istediğimiz zaman tek yapmamız gereken şey saatimizi yüzümüze doğru tutmak. iPhone ile yapabiliyoruz, iWatch’ta neden olmasın? Ya da çok istiyorsanız Google Glass alın ve Yargıç Dredd gibi dolaşın.

 

Pil ömrü

Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olmamak için bunu da dilek kutusuna ekliyoruz; pil ömrü. Tüm bu özellikler, Google Glass’ın sunduğu gibi bir tam gün pil ömrü olmadığı takdirde işe yaramayacak. Üstelik temelde saat aksesuarının sürekli hazır ve işleyen bir şey olması gerekiyor. Apple’ın iWatch’un pili konusunda, iPhone ve iPad’den daha farklı bir yöntem izlemesi gerekiyor. Belki de iWatch’a özel şarj edilebilir piller geliştirebilirler; al sana bir gelir kapısı daha Apple…