Stuff

Apple yeni MacBook Pro’yu tanıttı

Apple bugün, şimdiye kadar üretilen en ince ve hafif MacBook Pro’yu ve geleneksel işlev tuşlarını ile Retina kalitesinde bir Multi-Touch ekranla değiştiren Touch Bar adı verilen çığır açıcı arabirimi duyurdu.

Yeni MacBook Pro, Apple’ın şimdiye kadar tasarladığı en parlak ve renkli Retina ekrana, daha hassas tepki veren bir klavyeye, daha geniş bir Force Touch trackpad’e ve daha geniş bir dinamik aralıkta çalışan ses sistemine sahip. Aynı zamanda, altıncı nesil dört çekirdekli ve çift çekirdekli işlemciler, bir önceki nesle oranla 2.3 kata kadar daha yüksek grafik performansı sunuyor ve hızlı SSD’ler ve dört adede kadar Thunderbolt 3 bağlantı noktasıyla da öne çıkıyor.

Touch Bar, kontrolün kullanıcıların parmaklarının ucunda olmasını sağlıyor ve sistemi veya üçüncü taraf uygulamaları da dahil olmak üzere Mail, Finder, Takvim, Numbers, GarageBand, Final Cut Pro X gibi çok sayıda uygulamayı kullanırken adapte oluyor.

Yeni MacBook Pro, oldukça ince ve hafif, aynı zamanda sert ve yoğun bir dizüstü bilgisayar üretmeyi mümkün hale getiren yepyeni bir gövde tasarımına ve tamamen metalden üretilen unibody yapıya sahip. 14,9 mm inceliğinde olan 13 inç MacBook Pro, 1,35 kg ağırlığında.

Touch ID ise güç düğmesine entegre edildi. Parmak izinizi MacBook Pro’nuzda Touch ID’ye kaydettiğinizde, tek bir dokunuşla Mac’inizin kilidini hızlı bir şekilde açabiliyorsunuz.

Yeni MacBook Pro’nun 500 nit parlaklığa sahip olan Retina ekranı 0,88 mm inceliğinde. Ekran önceki nesle oranla yüzde 67 daha parlak ve eskisine oranla yüzde 30 daha az enerji tüketiyor.

eDRAM özelliğine sahip altıncı nesil çift çekirdekli Core i5, eDRAM özelliğine sahip çift çekirdekli Core i7 ve dört çekirdekli Core i7 Intel işlemciler, bir yandan enerji tasarrufu yaparken diğer yandan profesyonel seviyede işlemci performansı sunuyor.

Yeni MacBook Pro’nun diğer özellikleriyse şöyle:

MacBook’un Türkiye fiyatları da açıklandı: