Stuff

Çalışanları tarafından en çok sevilen 10 CEO

Mark Zuckerberg, chief executive officer of Facebook Inc., speaks during the Facebook F8 Developers Conference in San Francisco, California, U.S., on Wednesday, March 25, 2015. Zuckerberg plans to unveil tools that let application makers reach the social network's audience while helping the company boost revenue. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images

Teknoloji şirketleri ne kadar önemliyse başlarında bulunan CEO‘lar da öyle. İşinde ne kadar başarılı olduğunun yanı sıra CEO’ların çalışanlarının gözünde nasıl kişiler olduğu da oldukça önem teşkil ediyor.

Glassoror’un 2016 yılı için bir araştırma yaptı ve en yüksek oy alan CEO’ları belirledi. Sonuçlar çalışanların isimsiz bir şekilde verdiği geri dönüşlere göre belirlendi. En yüksek oy alan 50 CEO’nun listesinin ilk sıralarında ise teknoloji CEO’ları göze çarpıyor.

Araştırma 100 şirketin 100 CEO’su için yapıldı ve 1000’den fazla çalışandan görüşleri alındı. İşte en çok sevilen 10 teknoloji CEO’su:

1. Scott Scherr, Ultimate Software

%99

25 yıldır Ultimate’te çalışan Scherr, çalışanlarını her zaman ilk plana koyduğu için şirketin en sevilen isimlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.

2. Mark Zucherberg, Facebook

%97

Listenin en popüler isimlerinden biri olan Zuckerberg için bir Facebook çalışanı ‘Mark Zuckerberg fevkalade biri’ diyor.

3. Jeff Weiner, LinkedIn

%97

Jeff Weiner şahit olduğum en ilham verici konuşmacılardan biri’ diyen LinkedIn çalışanı onunla çalışmanın oldukça ayrıcalıklı olduğunu da belirtiyor.

4. Marc Benioff, Salesforce

%97

Salesforce’un CEO’su hakkında ‘Marc kalbi ve görüşü olan modern bir CEO. Marc, global ekonomik sorunları üstlenip bunlarca çözüm bulmaya uğraşıyor’ deniliyor.

5. Sundar Pichai, Google

%96

Bundan daha saygın bir şirketin daha bulunamayacağını düşünen çalışanlar Pichai’nin de konumunu sonuna kadar hak ettiğini düşünüyor.

6. Tim Cook, Apple

%96

Apple’ın Steve Jobs’tan sonraki CEO’su Cook için bir çalışan ‘Çalışanlarını daima önemsiyor ve ne kadar sıkı çalıştığınızı biliyor. Muhteşem insanlarla çalışıyorum ve her zaman desteklendiğimi hissediyorum’ diyor.

7. John Legere, T-Mobile

%95

T-Mobile’ın güncel bir çalışanı: Arada işe gitmek istemediğim günler oluyor ama sonrasında her gün birçok yeni bilgi öğrendiğimi hatırlıyorum.

8. Shantanu Narayen, Adobe

%95

Adobe çalışanı: Buraya geldiğimde oldukça genç ve tecrübesizdim ama 15 yıldır Adobe’dayım ve bununla gurur duyuyorum.

9. Dara Khosrowshahi, Expedia

%95

Expedia’nın eski bir çalışanı CEO’larının çalışanlarını her zaman dinlediğini ve geri dönüş yaptığını belirtiyor.

10. Spencer Rascoff, Zillow

%94

Zillow çalışanı: Her şeyiyle şu ana kadar çalıştığım en iyi şirket.