Stuff

En iyi Android uygulamaları: 3-9 Haziran

Akıllı telefonu ve tableti eğlenceli, kimi zaman işlevsel hatta bazen hayat kurtarıcı hale getiren uygulamalardan başka bir şey değil. Bundan yola çıkarak, her hafta Stuff ekibi olarak sizler için en iyi Android uygulamalarını seçiyoruz. Eğer ‘ben bu uygulamayı kullanıyorum ve beğeniyorum, bunu da listeye eklemelisiniz’ diyorsanız, hasan.selman@stuff.com.tr adresine e-postalarınızı bekliyoruz.

Vine (Ücretsiz)

Twitter’ın videolusu, mikro video paylaşım portalı Vine artık Android cihazlarda da kullanılabilir durumda. 6 saniyelik videolar yüklemenize olanak tanıyan sosyal ağ hali hazırda iOS kullanıcıları sayesinde son derece popüler. Ancak asıl sıçrama şimdi olacak. 6 saniyede ne anlatılır diye endişelenmeyin; diğer kullanıcıların videolarını izlediğinizde anlayacaksınız.

ArtFlow – Sketch, Paint, Draw (Ücretsiz)

ArtFlow, hızla kullanıcı sayısını artıran ve sanatsal yaratıcılığınızı Android tabletinizde ortaya koymanızı sağlayan bur uygulama. Bir sürü fırça ve aracı parmağınıza getiren uygulamada, yanlış bir şey yaptığınızda telafi etmenizi sağlayan geri alma tuşu var. Emin olun bu çok büyük avantaj, göreceksiniz. Uygulamanın kendisi her ne kadar ücretsiz olsa da, sınırlı sayıda aracınız var. Eğer daha çok araca, daha doğrusu yaratıcılık cephanesine sahip olmak için tam sürüme geçmeniz gerekiyor.

Camera 2 (2,86 dolar)

Ünlü Paper Camera uygulamasının devamı olan Camera 2, fotoğraflara gerçek zamanlı efektler eklenmesini sağlayan, Instagram-vari bir uygulama. Camera 2’de birçok efekt var ve her fotoğrafa uygun bir efekt bulacağınızdan emin olabilirsiniz. Üstelik tüm bu efektler üzerinde oynamak da mümkün. Son olarak, efektler videolara da uygulanabiliyor.

Forest of Doom (4,95 dolar)

İtiraf edin, bir an ‘bu hafta oyun yok mu acaba’ diye düşündünüz. Hiç öyle şey olur mu? En güzellerini en sona sakladık. Sizin de fark ettiğinizi düşünüyoruz, artık mobilde de bir Hardcore oyun trendi başladı. Forest of Doom bu akımın en yeni temsilcilerinden biri. Ancak onu çok ama çok farklı kılan bir şey var; Forest of Doom 1983’te Ian Livingstone tarafından yayınlanan bir ‘macera oyun-kitabıydı. Orijinali zarlar, kalem ve kağıtla oynanan bu ‘sanat eserinin’ mobil uygulaması ağır işleri sizin için yapıyor. Her şey otomatik olarak kayıt altına alınıyor, gerçekçilik yitirilmesin diye zarları telefonunuzu veya tabletinizi sallayarak atıyorsunuz. Hayır, tableti fırlatmanıza gerek yok. Eğer gerçekten harika bir oyun oynamak istiyorsanız, Forest of Doom tam size göre. 4,95 dolar ise son derece uygun bir fiyat. 

Slambots (Ücretsiz)

 

Her ne kadar denesek de, piksel piksel gördüğümüz oyunlardan vazgeçemiyoruz. Hele bir de retro müzikler işin içine girince demeyin keyfimize. Slambots da bunlardan bir tanesi ve son derece keyifli. Karakterinizi oraya buraya sürükleyerek kötü robotları yok ediyorsunuz ve karşılığında altın alıyorsunuz. Sağ üst köşedeki barın tamamen dolu olması, saldırmak için doğru an demek. Parmağınızla karakterinize dokunun ve çılgınlar gibi sağa sola aşağı yukarı sallayın.