Stuff

En iyi Android uygulamaları: 6-12 Mayıs

6-12 Mayıs haftasının en iyi Android uygulamaları

Akıllı telefonu ve tableti eğlenceli, kimi zaman işlevsel hatta bazen hayat kurtarıcı hale getiren uygulamalardan başka bir şey değil. Bundan yola çıkarak, her hafta Stuff ekibi olarak sizler için en iyi Android uygulamalarını seçiyoruz. Eğer ‘ben bu uygulamayı kullanıyorum ve beğeniyorum, bunu da listeye eklemelisiniz’ diyorsanız, hasan.selman@stuff.com.tr adresine e-postalarınızı bekliyoruz.

Game Dev Story (2,56 dolar)

Angry Birds güzel ve bağımlılık yapan bir oyundu. Ama asıl bağımlılık yapan oyun Game Dev Story’dir. Şahsen bu zamana kadar oynadığım en iyi mobil oyun diyebilirim. 10 dakika diye başlayıp 4 saat aralıksız başında oturduğum oyundaki amaç, oyun stüdyonuzu büyütmek ve başarılı oyunlar geliştirmek. Oyun o kadar çok mantık ve gerçekçilik yüklü ki, bundan sonra oyunları eleştirmeden önce iki kez düşüneceğim. Oyunlarla ilgili olan herkesin Game Dev Story’yi denemesi gerekiyor.

Photoshop Touch (4,99 dolar) 

Daha önce yalnızca tabletler için geliştirilen Photoshop Touch en sonunda Android telefonlar için de Google Play’deki yerini aldı. Photoshop’un favori özelliklerinden katmanlar, araçlar, filtreler ve metin ekleme gibi özelliklere sahip olan uygulamanın tablet versiyonundan hiçbir eksiği yok. Ekranın küçük olması çalışmalarınızı iyi kötü etkileyecektir. Ama Galaxy Note 2 kullanıyorsanız başka… 

 Star Wars Pinball (1,99 dolar)

Angry Birds Star Wars hayranlarını sevindiren tek oyun değil. Sevilen Android oyunu Zen Pinball HD’nin geliştiricileri, LucasArt ile birlikte çalışarak Star Wars Pinball’u geliştirdi. Bölümleri geçtikçe, serinin ikonik karakterleri ile karşılaşıyoruz. Oyunun başında hangi tarafta yer aldığını seçmen gerekiyor: Bir çirkef Sith olarak Galactic Empire mı yoksa Yiğit bir Jedi gibi Rebel Alliance mı? Pinball masası Star Wars V: The Empire Strikes Back’ten esinlenilerek tasarlanmış. Diğer masalar uygulama içerisinden satın alınabiliyor.

Sidebar Pro (1,99 dolar)

Sidebar Pro, en sık kullandığın uygulamaları gösteren ve tamamen düzenlebilen bir uygulama; çoklu işlem yapmanı son derece kolay bir hale getiriyor. Sidebar Pro’yu kurduktan sonra, menüyü açmak için ekranın sol köşesinden sağa doğru parmağını kaydırman yeter. Açılan ekranda en sık kullandığın ve/veya senin istediğin tüm içerikler görüntüleniyor. Tıpkı Windows 7’deki Başlat Menüsü gibi. Herkes Başlat Menüsü’nü sever.

 

Color Sheep (0,99 dolar)

Ahlaksız ve rengarenk kurtlar dünyadan hayatı ve renkleri çalmak için iş başındalar. Onları durdurabilecek tek kişi (daha doğrusu şey) ise bir kuzu olan Sir Woolson.  Sir Woolson’u yönettiğin oyunda, gelen kurtların rengine göre kendi rengini değiştirmen ve onları alt etmen gerekiyor. Ancak bu o kadar da kolay değil. Bazı renkleri elde etmen için karışımlar yapman gerekecek; renklerin tonunu açıp kapatman da şart olacak. Woolson’un ağzından çıkan lazer, kurtların rengi ile uyduğunda onları alt ediyorsun. Son derece eğlenceli bir oyun.