Stuff

En iyi beş – Ağustos 2011

Ağustos ayının en sıcak beş ürününü Stuff editörleri belirledi.

1. Nintendo Wii U
2. Sony PS3 3D Ekran
3. MV Augusta F4 RR
4. Asus Padfone
5. DARWINMachine HammerHead HMR989

Nintendo Wii U – OYUNLARIN BİR SONRAKİ NESLİ

2012’de piyasaya çıkacak | nintendo.com

Oyunların yüzünü Nintendo kadar sık değiştiriyor olsanız ne yapardınız ? Tabi ki bunu tekrar yapardınız. Sony ve Microsoft Wii’nin harekete duyarlı özelliklerini yakalamak için 18 ay harcarken, Nintendo bunun üzerinde çalışıyordu: Wii U. Şu açık ki tüm yeni HD özellikleri içeren basit beyaz kutunun bir önemi olmadığı, her şey kumandayla ilgili. 6 inç dokunmatik ekranı, web kamerası ve çeşitli hareket algılayıcıları. Orijinal Wii’ye olduğu kadar Apple iPad’e de (oyun dünyasının yeni favorisi) . Yeniden oyunseverler için bir değişiklik.

 

Wii’nin en zayıf noktası her zaman grafikleri olmuştu; ancak insanlar hayali golf sopalarını sallarken bunu çok da umursamıyorlardı. Çok sayıda işlemci çekirdeği ile Wii U bunu değiştirecek: Şu anda Xbox 360 veya PS3’de elde ettiğinizle eşit derecede kesin HD grafikler bekleyin.

Kumdandanın içinde yerleşik bir jiroskop, ivmeölçer, kamera ve mikrofon mevcut. Kamera aynı zamanda diğer Wii U oyuncularıyla görüntülü konuşmalar yapmak için kullanılabiliyor, ama 3DS hakkında karar vermek için gereken yegane şeyse, yenilikçi ürün geliştiricilerden diğer hareket algılayıcılarıyla birlikte gerçeklik oyunlarına daha fazla dahil etmelerini bekleyebilirsiniz.

Kumanda ve televizyonunuz oyun dünyasının daha önce alışık olmadığı şekilde birlikte çalışıyor. TV’nin önünde tutun ve sizi düşmanlarınızdan koruyan bir kalkan haline gelsin; dokunmatik  ekrandan televizyona doğru Ninja yıldızları fırlatın ve nasıl uçtuklarını seyredin. Kumanda ile daha basit oyunlarda oynayabilirsiniz.

6,2 inç dokunmatik ekranı, kontrol çubukları ve Wii stili düğme yerleşimiyle kumanda bir Fisher Price iPad’i olabilirmiş ama bundan çok daha akıllı. Televizyonda gördükleriniz dışında ekrana bir harita ekleyebilir veya farklı bir açıdan bakabilirsiniz veya oyunu TV’den tablete aktarabilirsiniz ve ev arkadaşınız en sevdiği diziyi seyrederken siz oynamaya (daha düşük çözünürlükte) devam edebilirsiniz.

 

Önümüzdeki yıl WiiU piyasaya çıktığında eski Wii oyunlarınızı ve kumandalarınızı atmanıza gerek yok. Geriye doğru şu anki konsolun tüm oyunları ve Nunchuk, Klasik kumada ve denge tahtası gibi eklentileriyle uyumlu. Çoklu oyuncu oyunları için aynı anda dört Wii kumandası kullanabilirsiniz.

Mario, Link ve co eboy gösterecekler; aynı zamanda Wii U Nintendo’nun çocuk oyunu yapmak konusundaki şanını bir miktar sarsmak konusunda üzerine düşeni yapacak. Yetişkinlere yönelik Assassin’s Creed, FIFA, Battlefield ve Tekken gibi oyunlar dokunmatik ekranda yerlerini alacak.

Nintendo Wii U Deneyimi
Wii U kumandasını elinize alın ve daha önce oynadığınız oyunlardan çok farklı olduğuna emin olabilirsiniz. Belki çok hafif değil, ama tuşlar, özellikle köşelerde yer alan tetikler hemen parmaklarınızın altında olacak. Golf oynamak için yere koyduğumuzda ekranda bir parça çimen üzerinde bir top belirdi. Eski tip bir Wii Remote kullanarak sopamızı salladık ve kumanda üzerindeki topu vurarak TV doğru gönderdik. O kadar gerçekçiydi ki ekoseli pantolon giydiğimizden şüphelendik. Dokunmatik ekran dirençli olduğundan çoklu dokunuş yok, ama yanında gelen kalemle üzerinde gezdiğimizde hızlı ve hassas olduğunu hissettik. Piyasaya çıkana kadar Wii U’nun tüm yetenekleri hakkında bilgi sahibi olamayacağız; ama çok farklı ve eğlenceli olduğu kesin. Olanakları inanılmaz- ümit edelim de hepsinin tadını çıkartabilelim.

ALET CEBİRİ

 

 

Wii U, Nintendo’nun şu anki harekete duyarlı konsolundan çok da farklı değil. Orijinalin değerleri üzerine inşa edilmiş ve konsolun kendisini bile neredeyse bu deneyimin yanında önemsiz kılıyor. iPad’in dokunmatik kontrolünü , Microsoft Xbox 360’ın yüksek çözünürlüklü görüntülerini alın ve üzerine biraz Ninty’nin alameti farikası olan eğlence düşkünü nostaljisini serpin ve Wii U karşınızda.

#2 – Sony PS3 3D Ekran

İKİ OYUNCULU 3DTV

Fiyatı ekimde açıklanacak | tr.playstation.com

Oyunseverler paylaşım konusunda bir felakettir; onlardan ekranı ikiye bölmelerini istemek düşman kardeşlere bir otel odasını paylaşmalarını önermek gibidir. Ama bu böyle olmak zorunda değil. Sony’nin 24 inçlik 3D ekranı aktif perdeli gözlüğün her bir perdesine bir miktar farklı 1080p perspektif ve PS3 oyunlarından 3D görüntüler sağlamakla kalmayacak aynı zamanda bölünmüş ekranda iki oyunculu oyunlara zeki ve modern bir karşılık getirecek. Aynı aktif perdeli gözlük camı teknolojisi sayesinde, her bir oyuncunun yarım ekranı sadece onun görebildiği tam ekran bir 2D 1080p resim olacak. HD uydu alıcınızı takın ve en üst düzey yatak odası televizyonuna sahip olun.

PEKİ AMA… NASIL???

Aktif perdeli 3D gözlükler her bir lensi saniyede 60 kez sıra ile açıp kapatıyor. Televizyon, 2D görüntüleri aynı hızda değiştiriyor, böylece her göz farklı bir perspektif görüyor ve beyniniz 3D seyrettiğini düşünüyor. Bölünmüş ekran modunda PS3: TV iki oyuncunun birinin lenslerini ‘on’ konumuna getirirken diğeri ‘off’ konumunda oluyor ve her biri farklı bir tam ekran resim görüyor. İnanılmaz.

#3 – MV Agusta F4 RR

DÜNYANIN EN GÜÇLÜ SÜPER MOTORU

29.300 USD | mvagusta.com

Geliştirilemeyecek şey yoktu, sosisi bile üzerine biraz kahverengi sos ekleyerek mükemmelleştirebilirsiniz. MV Agusta F4, canavar gibi bir motorken, bu yeni 1000cc kısa stroklu motor sayesinde bir parça daha beygir gücü kazanmış: ekstra 15 bhp , kesin bir sayı vermek gerekirse tüyler ürpertici 210 beygir gücü. MV Agusta, bu motorun Mars ile güneş arasındaki en güçlü motoru olduğunu iddia ediyor ve hafifletilmiş gövdesi, mükemmel dengedeki süspansiyonları ve Brembo frenleri ile en hızlısı da olabilir. Belki de bazı şeyler geliştirilemez.

#4 – Asus Padfone

İKİ PARÇALI TABLET

Fiyatı kasımda açıklanacak | tr.asus.com

Bazı ikililer gerçek potansiyellerini ancak bir araya geldiklerinde farkederler : Morrissey ve Marr, Watson ve Crick, Ant ve Dec. gibi. Asus’un Android sistemli Padfone’u saydığımız ikililerin bir eşdeğeri. 4,3 inçlik akıllı telefonunuz, 10,1 inçlik tablet ile birleştirdiğinizde tablet telefonun işlem gücünü, işletim sistemini, 3G bağlantısını, uygulamalarını ve içeriğini paylaştığında size tam anlamıyla bir şeyler ifade etmeye başlayacak. Bütün bunların karşılığındaysa telefonun pilini şarj ediyor olması şaşırtıcı olmasa. Tabi ki telefon olmadan pek bir işe yaramıyor– bir parça Marr’sız Morrissey gibi.

#5 – DARWINMachine Hammerhead HMR989

BAMBAŞKA BİR PC
2950 USD | darwinmachine.com

 

Charles Darwin’in evrim teorisi sadece canlılar için geçerli değil; masaüstü PC’lerin dünyasında da sadece en güçlü ayakta kalacak. Dell, HP, Acer ve diğerleri yarış dışı kalırken DARWINMachine’in korkunç görünüşlü Hammerhead masaüstü bilgisayarı ayakta kalan tek bilgisayar olacak. İstek üzerine anodize alüminyum ve eko-resin parçalarından elde üretilmekte. Intel Core i7 işlemci, 4 GB bellek ve Nvidia GTX550 grafik kartıyla beraber 40 GB SSD ve 1TB diski ile ona gücünü veren sadece Judge Dredd-ile –Portal’ın karşılaşmasından çıkan endüstriyel estetik değil.