Stuff

En iyi iWatch konsept tasarımları

Apple’ın uzun süredir beklenen akıllı saati iWatch’un gelip gelmeyeceği bile belli değil. Geleceğini varsayarsak, bu cihazın neye benzeyeceğini hiçbir ölümlü bilmiyor. Ancak nasıl görünmesi gerektiğine dair birçok parlak fikir var.

İnternet iWatch konseptleri ile dolu ve bunlardan bazıları “ah keşke!” dedirtiyor. En etkileyici iWatch konsept tasarımlarını bir araya getirdik; sen hangisini takmak isterdin?

TOLGA TUNCER

Tolga Tuncer imzalı bu iWatch konsepti, kolunda bir akıllı telefon taşımanı sağlıyor. Kayışının bitiminde müziğin sesini yükseltip, alçaltabileceğin tuşlar da bulunuyor. Tek sorun, küçük bilekli insanların bu iWatch’u kullanamayacak olması.

TOMAS MOYANO

Bu iWatch tasarımı, Misfit Shine’dan bir hayli esinlenmiş. Kablosuz olarak şarj edilebilen ve güneş enerjisi ile de çalışabilen bu iWatch, madeni 1 lira boyutunda ve yapısı sayesinde birçok farklı saat kayışı ile kullanılabiliyor.

GÁBOR BALOGH 

Eğer daha geleneksel bir şey istiyorsan (ki çoğumuz öyle), Gábor Balogh’un konsept iWatch tasarımı tam sana göre. Balogh, İsveçli saat üreticisi Triwa’nın Havana modelinin iyi bir iWatch olabileceğini düşünüyor. Üstelik cihazı dokunarak değil, sağ tarafındaki tuşlarıyla yönetiyorsun.

TODD HAMILTON

Bir saatten çok, akıllı bir bilekliği andıran Todd Hamilton’ın iWatch’u, Thomas Bogner’ın tasarımının kavisli ekran ile geliştirilmiş hali. Saat ya da bileklik, umrumuzda değil; çok güzel görünüyor.

ESBEN OXHOLM

Esben Oxholm da saatten çok bir bileklik tasarlamış. iPhone 5s’den önce yaptığı bu tasarımı, ev tuşu yerine TouchID parmak izi okuyucusu ile güncellerse ortaya sıkı bir ‘iWristband’ çıkacaktır.

NIKOLAI LAMM

Steve Jobs’ın basitlik tutkusundan yola çıkan Nikolai Lamm, uygulamaları spiral olarak sıralayarak, bu küçük iWatch’un ekranına sorunsuzca sığdırmayı başarmış.

YRVING TORREALBA

Yıl 2152, Apple yeni iWatch’u (yukarıda) tanıtıyor. Sen şimdi burun kıvırıyorsun ama o dönemin gençleri çok sevecek.

PAVEL SIMEONOV

Pavel Simeonov, bileğinde ince uzun bir iPhone taşımanın avantajlı olacağını düşünmüş. Çok güzel görünüyor ancak, küçük bilekli insanlar için kullanması zor olacaktır.

CICCARESE DESIGN

Bu iWatch tasarımının arkasındaki İtalyan Ciccarese ekibi, şıklığı işlevsellik ile bir araya getirmeyi amaçlamış. Ancak bir hayli kırılgan durduğunu da belirtmekte fayda var.

ANTONIO DEROSA

Ortaya çıkan ilk iWatch tasarımı, Antonio Derosa tarafından 32 GB dahili depolama, WiFi, Bluetooth ve ön kamera ile güncellendi. İçerisinde projektör bile var.