Stuff

En iyi yarış oyunları

Çoğu insanın içinde az ya da çok bir hız tutkusu vardır. Ancak bu tutkuyu trafiğe açık alanlarda gidermek pek akıllıca değil. Bu nedenle en iyi yarış oyunları ile gaz pedalını aşındırmanız çok daha yerinde bir karar olacaktır

Yarış oyunları oldum olası hayatımızdalar. Atari 2600’den günümüze popülerliklerinden hiçbir şey kaybetmediler. Hatta Gran Turismo’nun ünlü gerçek zamanlı 24 saat yarışları kaç geceyi televizyon başında geçirmemize sebep oldu.

Oyun platformlarının artışı ve yarış türünde yapılan en küçük bir değişikliğin bile oyunda büyük bir tecrübe farkına sebep olması nedeniyle, aslına bakılırsa bu tür hiçbir zaman olmadığı kadar keyifli bir hale geldi. Bundan yola çıkarak sizler için en iyi yarış oyunlarını seçtik.

Gerçek hayattaki arabanızın bir yerden diğerine gitmek için kullandığınız bir araç, yolların ise trafiğe açık alan olduğunu unutmayın. Oyunlarda böyle bir sınırlama yok, gaz pedalını aşındırın!

Gran Turismo 5: Academy Edition

Gran Turismo serilerinin 15 Mayıs’ta 15 yaşında olacak olması yalnızca olumlu bir açıdan antika hissetmemizi sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda Sony’nin simülasyonunun bir bütün olarak araba yarışı oyunları için ne kadar önemli olduğunu hatırlatıyor: Gerçekçiliği ve özelleştirilebirliği ön plana ve merkeze yerleştirerek, diğer geliştiricileri tork ve diğer fiziksel karakteristikleri dikkate almaya zorladı. Oyunun hâlihazırda en iyi vücut bulmuş hali, orijinal GT5’i ve bir DLC ganimetini (üç yeni bölüm ve 30’un üzerinde yeni araç) de içeren Gran Turismo 5: Academy Edition. Ve fiyatı da bir Fiat’ın ücretiyle bir Ferrari almak gibi.

Forza Horizon

Microsoft’un Gran Turismo’ya cevabı Forza serisi, birçokları tarafından üstün olarak kabul ediliyor (bunların çoğu da Xbox 360 sahipleri olması oldukça eğlenceli). Son sürüm açık harita olarak oynanıyor ve yarışlar için size Colorado’nun devasa bir hâlini sunuyor. İsterseniz meydan okuyabilir, isterseniz  etkinliklere katılabilir, isterseniz de serbestçe dolaşabilirsiniz. Oyunun seyri içerisinde acemilikten şampiyonluğa yükseleceksiniz. Forza Horizon önceki Forzalardan daha az simülasyonvâri olabilir, ama bu tartışılabilir de olsa, çok daha eğlenceli.

Sonic & All-Stars Racing Transformed

Mario Kart’la benzer bir mizaçta olan bu çok biçimli yarış oyunu, birinciliği kazanmak için çabalarken, bir araç çeşitliliği (kara, deniz ve hava bütünüyle onlarla kaplı) içinde birbiriyle mücadele eden sevilen Sega karakterlerini başrolde oynatıyor. Doğal olarak güç yükselticileri ve silahları kullanabilirsiniz. Hayran servisi ve eğlence hesaplı bir paketin içinde geliyor.

Dirt: Showdown

Bu sefer Dirt serilerinin kalanındaki ralli sürüşüyle dolu gerilimden epey bir uzaklaşmış, ama Showdown; yıkım derbileri ve benzer olarak yıkıcı yarışmalarıyla çantalar dolusu avam eğlence sağlıyor. Mükemmel değil, akıllıca değil ama kesinlikle zorlayıcı çok oyunculu eğlenceler için birebir.

Real Racing 3

Bu iOS yarış oyunu freemium bir modele sahip, tablet kullanıyorsanız, bu modelle daha önce karşılaşmış olmalısınız. Şu demek; yani hem oyun ücretsiz hem de oyun içindeki bazı şeyler ücretle satılıyor. Bu model sizi de bizi olduğu kadar rahatsız ediyor olabilir, ama bu onun harika göründüğü, oynaması eğlenceli ve hem yeni başlayanlar hem de görmüş geçirmiş emektarlar için uygun olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Uzun nöbetlerden çok, çabuk oyun patlamaları için…