Stuff

Geleceği görüyor

Eğer bu satırları okuyorsanız iddaalı başlığımız işe yaramış demektir. Fakat tamamen bir yalanı da yaşatmıyoruz, Massachusetts Üniversitesi’nden Tingxin Yan’ın yarattığı yeni sistem akıllı telefonlarınızdaki bir sonraki adımınızı tahmin edebiliyor.

Bu yeni sistem temelde mobil cihazlarınızı kullanma alışkanlıklarınızı değerlendirip açmanız muhtemel olan uygulamayı siz açmadan hazır hale getiriyor. Sabah alarmınızı dördüncü ertelemenin ardında kapayıp hemen Facebook hesabınızı kontrol ediyorsanız, bu sistem Facebook’unuzu hazır halde tutacak ya da sabah evden çıktıktan sonra hemen trafik durumunu kontrol ediyorsanız sistem GPS üzerinden bunu takip edip trafik uygulamanızı da açılmaya hazır hale getirecek.

Bu yeni sistem uygulama açılış zamanlarını yaklaşık %70 kısaltacak. Özellikle eski ya da giriş seviyesi telefonlar için oldukça faydalı olacağını düşünüyoruz. Bu hafta İngiltere’de MobiSys konfenransında sunumu yapılan sistemin hangi büyük üretici tarafından alınacağını merak ediyoruz ya da alınmasını ümit ediyoruz diyelim.