Stuff

Google Dünya Kupası’na hazır

Google, bu sene Brezilya’da düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası’nı unutmayarak, organizasyona özel bir doodle hazırladı.

Google, özel günler için düzenlediği doodle (özel tasarımlı logolar) ailesi ile kullanıcılarından büyük beğeniler topluyor. Daha öncesinde Anneler Günü doodle’ı ile kullanıcılarının karşısına çıkan firma, bugün başlayan (12 Haziran ) Dünya Kupası’na özel bir doodle tasarladı.

Hareketli ve renkli bir tasarıma sahip doodle, organizayon ve ev sahibi ülkeye göndermeler yapıyor. Doodle’ın üstüne tıklandığında Dünya Kupası’na ilişkin puan durumu, fikstür, maç sonuçları, gruplar, eleme aşaması ve saat gibi bilgiler öğrenilebiliyor. Ayrıca doodle üzerinde Facebook, Twitter ve Google Plus bağlantıları da bulunuyor.

Dünya Kupası, 12 Haziran ve 13 Temmuz 2014 tarihleri arasında Brezilya’da düzenlenecek. Düzenlenen 20. Dünya Kupası organizasyonunda 32 milli takım mücadele edecek. 12 farklı kentte yapılacak maçlar, saat farkı olsa da Türkiye’den HD olarak yayınlanacak. İlk maç Türkiye saati ile 23.00’da Brezilya-Hırvatistan arasında oynanacak.

Google ayrıca, Dünya Kupası’ndaki tüm gelişmeleri takip edebileceğin özel bir sayfayı kullanıma sundu. Buradan ulaşabilirsin.