Stuff

Google uygulaması iOS kullanıcıları için yenilendi

Google’ın iPhone ve iPad kullanıcıları için kullanıma sunduğu Google uygulaması güncellendi. iOS kullanıcılarının uygulamayı daha verimli kullanması için sunulan yeniliklerin uygulamanın kullanım oranını yükseltmesi bekleniyor.

Google’ın iPhone kullanıcılarına sunduğu Gboard uygulaması Google uygulamasında doğrudan kullanıma sunuluyor. Bu sayede kullanıcının farklı dil desteklerine, emoji ve GIF’lere doğrudan ulaşma şansına kavuşacak.Bu özelliği devreye almak için Google uygulamasında Gboard’u devreye almanız lazım.

Google uygulamasına gelen güncellemeyle birlikte kullanıcılar “Trending on Google” widget’ına da  kavuşuyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar Google aramalarında popüler olan trendlere ulaşabilecek. Bu widget’a kullanıcılar 3D Touch özelliği ile uygulama üzerinden veya ana ekranı sağa çekerek ulaşılabilecek.

Uyumlu iOS cihazlarında kullanılabilecek 3D Touch desteği ile kullanıcılar daha önceki arama sonuçlarını, Trendiing on Google widget’ını görebilecek, dilerse hızlıca sesle veya yazarak aramalarını gerçekleştirebilecek.