Stuff

ING Hackathon’un kazananı “CoING” oldu

ING Bank’ın bu yıl ikincisini düzenlediği, bankacılık alanında kullanılabilecek yaratıcı yazılım fikirlerinin yarıştığı bankacılık hackathon’u “ING Hackathon” 45,5 saatlik maratonun ardından sona erdi.

139 yazılım geliştiricisinin projelerini yarıştırdığı ING Hackathon’u CoING projesiyle Muzaffer Onur Dağhan ve Emre Konca’nın oluşturduğu ekip kazandı. Proje, şubelere kurulacak bir para toplama makinesi üzerinden müşterilerin bozuk paralarını biriktirerek doğrudan tasarruf hesaplarına aktarmalarını mümkün kılıyor. Sistem, aynı zamanda biriktirilen bozuk paralarla seçilen dernek veya vakfa bağışta bulunma imkanı sağlıyor. Birinci olan ekip, 20-22 Kasım tarihleri arasında Romanya’da düzenlenecek ING Global Hackathon’a katılma hakkı ile 7.500 TL’lik hediye çeki kazandı.

ING Hackathon’un ikincisi olan proje ise Telegram’a ING Bank hesap numarasını arkadaş olarak ekleyenlerin sistem üzerinden günlük bankacılık işlemlerini yapmalarına olanak sağlayan “If Hack” oldu ve projeyi yaratan ekip 5.000TL’lik hediye çekinin sahibi oldu. Beacon teknolojisini tersine uygulayarak telefonların şarjlarını tüketmeden kişiye özel bilgilendirme ve teklif gönderimini sağlayan “Weacon” da üçüncülük ödülünü kazanarak 2.500 TL’lik hediye çeki aldı.

Sayılarla ING Hackatlon