Stuff

iOS 10.3 güncellemesi yayınlandı

Apple iOS cihazlar için en son güncelleme olan iOS 10.3 yazılımını kullanıcıların kullanımına sundu. Yeni yazılımda dikkat çeken güncellemeler yeni find my AirPods opsiyonu ve CarPlay’de gerçekleşen değişimler oldu.iOS 10.3 ile gelen en önemli günceleme ise Apple File System (APFS) isimli yeni dosyalama sistemi oldu. Geçtiğimiz yıl WWDC’de müjdesi verilen bu gelişme iPhone, iPad, Apple Watch, Mac ve Apple TV’lerde de kullanılacak.

Apple Mac’ler için tasarlanan ve 31 yıldır kullanılan Hierarchical File System (HFS) isimli dosyalama sistemini iOS cihazlar için de kullanıyordu. Bu sistemin güncel versiyonu HFS+ ise mobil cihazlar için yeterli değildi. Apple’ın yeni dosyalama sistemi ise flash veya SSD depolama alanlarının tüm artılarının kullanılmasını sağlıyor. Bu yeni dosyalama sisteminin daha yüksek olan şifreleme sistemi ise kullanıcıların güvenliğini artırıyor.

HFS+ sistemine göre daha hızlı dosya yazıp okuyabilen bu sistem performans artısı da sunuyor.Birçok iPhone ve iPad kullanıcısı bu farkı 10.3 güncellemesiyle fark edemeyebilir. Ama birçok beta kullanıcısı yeni yazılım ile cihaz hafızalarında daha fazla yer açıldığını belirtmişti.

iOS cihazınızı iOS 10.3 ile güncellemek için cihazınızı güç kaynağına takın ve Wi-Fi bağlantısını aktif hale getirin. Ardından Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme adımlarını takip ederek cihazınızı güncelleyebilirsiniz.