Stuff

Microsoft CEO’su chatbot ve yapay zekanın her eve girmesini istiyor

Avustralya’da düzenlenen Microsoft Geliştiriciler konferasında konuşan Microsoft CEO’su Satya Nadella, dijital bir gelecek hakkındaki temel teorilerini paylaştı. Buna göre Nadella, ilk olarak mobil ve cloud teknolojilerini ön plana koyuyor. 

Nadella mobilitenin öncü olması, herhangi bir cihaz hakkında değil, insan deneyiminin mobilitesi anlamına geldiğini belirterek, cloud’un önemine vurgu yaptı. Yeni bulut temelli bir bot yapım servisi olan Azure Bot Servisi’ni duyuran Nadella, bu servisin otomatikleştirilmiş sistemlere herkesin erişim sağlaması için duyurulduğunu paylaştı. 

Mobil telefon gemisini kaçırdıklarını Nadella’nın da kabul ettiği şirket şimdi bir sonraki büyük olaya odaklandı: Bot’lar. CEO, tıpkı websitesi ya da mobil uygulama geliştirmek gibi bundan sonra insanlar yeni arayüzlerle chatbot’ları geliştirebilecek diyor. 

Şirket ayrıca yapay zekanın da demokratikleştirilmesi gerektiğine vurgu yapıyor. Nadella, OpenAI ile de bir iş birliğine başladıklarını duyurdu. OpenAI, Tesla’nın kurucusu Elon Musk tarafından kurulan ve kar amacı gütmeyen bir yapay zeka araştırma şirketi.