Stuff

Microsoft Windows Blue’yu doğruladı

Bu haftanın başında detayları internete düşen yeni Windows sürümü ‘Blue’ Microsoft tarafından doğrulandı

Microsoft’un yeni işletim sistemi Blue ile ilgili detayları bu haftanın başında sizlerle paylaşmıştık. Microsoft dün projenin varlığını ve bunun bir Windows 8 güncellemesinden daha büyük bir çalışma olduğunu doğruladı. Ayrıca Blue’nun çıkış noktasının Windows’u çeşitli cihazlar için en iyi hale getirmek olduğu belirtildi.

Microsoft Başkan Yardımcısı Frank X. Shaw, Blue projesi ile ilgili şunları söyledi: ‘Pazardaki cihazların dikkat çekici temelleri ve bizim şirketimizi nasıl geliştireceğimize dair açık görüşün ışığında, Microsoft ürün yöneticileri cihazları ve servisleri geliştirmek için birlikte çalışıyorlar. İşte ‘Blue’ projesi bu.’ dedi.

Microsoft ve Apple’ın işletim sistemi konusundaki yeni odak noktalarının farklı cihazlar üzerinden en üstün birlikte çalışabilirlik yeteneklerini yakalamak olduğu bir gerçek. Farklı yazılım ve donanımlar üzerinden birlikte çalışabilirlik yeni işletim sistemlerinin odak noktası haline geldi. Microsoft Blue ile bunu en üst noktaya taşımayı hedefliyor.

Blue projesinin Windows 8’e ekleyeceği yeni özellikler ve iyileştirmeler pil ömrü konusunda bazı endişeleri de beraberinde getiriyor. Henüz Microsoft bu konuya değinmedi ancak eğer Windows’un tabletlerde verimli bir şekilde kullanılmasını istiyorlar ise sırf bu soru işareti üzerine bir departmanın çalışması gerekiyor.

Microsoft Build 2013 konferası 26-28 Haziran tarihinde San Francisco, California’da gerçekleştirilecek. Bu etkinlikte Blue’ya dair çok daha fazla detaya sahip olacağız.