Stuff

Ocak ayının en iyi mobil uygulamaları

Stuff ekibi olarak her ay birçok uygulamayı deniyor ve aralarından en iyilerini bir köşeye not ediyoruz. Kesinlikle edinmeni tavsiye ettiğimiz, ocak ayının en iyileri şu şekilde:

1. Inkly 
Ücretsiz / iOS 

Mesajlarını gerçek hayattaki kartlara dönüştüren uygulamalar, pek de yeni sayılmaz. Inkly, buna güzel bir ekleme yapıyor: El yazın. Hazır fontlarla yazılmış kartlardan çok daha kişisel ve bir çuval dolusu kart alıp göndermekten daha kolay. 

2. Trouserheart
5,49 TL / Android, iOS

Saygı duyulan krallığının şerefi beş paralık oldu; Kral Trouserheart’ın, yani senin, pantolonun çalındı. Pantolununu bulmak için diyar diyar dolaşıp, kötü adamların orduları ile savaşman gerekiyor ve evet, tüm bunlar bir pantolon için…

3. Star Wars: Tiny Death Star
Ücretsiz / Android, iOS 

Oyunda, Ölüm Yıldızı’nı inşa etmeye çalışan İmparator Palpatine ve Darth Vader’a yardım ediyorsun. Aynı zamanda, Luke Skywalker ve diğer asilerin kaçmasını da önlemen gerekiyor.

4. Bit.Trip Run!
6,99 TL / iOS

Üç yıl bir oyuna ne katabilir? Bit.Trip Run!, bunun cevabını en iyi şekilde veriyor. 2010 yılında çıkan Bit.Trip Beat’in ana çizgilerini taşıyor ancak ortaya çok daha iyi görünen, daha keyifli ve bir hayli bağımlılık yapan harika bir oyun çıkarmış.

5. Tango
Ücretsiz / Android, iOS

Tango başlı başına bir sosyal ağ. 130 milyon kullanıcısı var ve üye olduktan sonra arkadaşlarını otomatik olarak buluyor. Sonrasında, ister arkadaşlarınla video ile görüş, oyun oyna ya da istersen, yeni arkadaşlar edin.

6. Doctor Who: Legacy
Ücretsiz / Android, iOS

Doctor Who’nun 50 yılı ile etkileşime geçmenin zamanı geldi. Favori Doktor’unu seçtikten sonra, yanına diziden tanıdığın yardımcıları da alarak zamanda yolculuk yapıyorsun. Enerji sistemi yok, gözlerin kapanana kadar oyna.

7. BBM
Ücretsiz / Android, iOS

BlackBerry kullanıcıları artık eskisi kadar ‘özel’ hissetmiyor olsa gerek. BlackBerry Messenger, artık Android ve iOS’ta da kullanılabiliyor. WhatsApp’ten çok da farklı değil ama hiç değilse içinde ukte kalmasın diye indir ve dene.

8. Yandex.Navigasyon
Ücretsiz / Android, iOS

Sakin ol ve o navigasyon cihazını sakince rafa geri bırak… Yandex.Navigasyon, Türkiye’deki tüm şehirlerin, yolların güncel vektörel haritalarına sahip ve gerçek zamanlı trafik bilgileri sunuyor ve yol tariflerini sesli okuyabiliyor.

9. Bandcamp
Ücretsiz / Android, iOS

Kuruluşunun üzerinden beş yıl geçen ‘bağımsız müzik’ platformu, artık mobil cihazlarından da tüm Bandcamp müzik koleksiyonunu dinlemene olanak tanıyor. Plak şirketlerinde hissen falan varsa, elden çıkarmanın tam zamanı.

10. FM HANDHELD 2014
17,99 / Android, iOS

Futbol beklemez; evde olmaman dijital teknik direktörlük kariyerinin seni bekleyeceği anlamına gelmiyor. FM Handheld, yeni sürümü ile mobil cihazından oynayabileceğin en iyi ve en gerçekçi futbol menejerlik oyunu. Oyun, favori takımını yönetmeni ve büyük kararlar almanı sağlıyor. Her kararın bir sonucu var; takımın ile başarıya yürürken, taraftarları, yönetimi ve medyayı mutlu etmelisin.