Stuff

Samsung Galaxy Note 2

Telefon mu tablet mi karar veremeyeceğiniz yeni Note’un 5,5 inçlik ekranı, dört çekirdekli işlemcisi ve S Pen kalemi onu sevmemizi sağlayabilecek mi?

Ilk Note’un devasa bir ekranı olduğunu söylemiştik, ancak cihaz ikinci modelde kendini aştı ve 5,5 inçlik Super AMOLED ekranıyla Güliver’in dünyasından çıkıp gelmiş gibi. 720p HD çözünürlükteki ekran, 16:9 görüntü oranı ile iPhone 5’in yolundan ilerliyor. Renk canlılığı ve metinlerin okunabilirliği eskiye göre çok daha iyi durumda.
Note 2’nin 8 MP’lik kamerası Galaxy S3’deki kameraya yakın sonuçlar elde ediyor. LED flaş, 1080p video, 20 fotoğraflık seri çekim modu ve video çekerken fotoğraf çekme özellikleri korunurken, S Pen ile fotoğrafların ‘arkasına’ tarih ve yer yazabiliyorsunuz. Telefonun büyük boyutları ve nispeten ağır olusu çekim yapmayı biraz zorlaştırıyor.

Galaxy S3’ün büyüğü gibi görünebilir ama pil ömrü konusunda S3’ten daha iyi durumda. 3100 mAh’lik pili aralıksız yoğun kullanımla yaklaşık 8 saat şarja ihtiyaç duymadan çalışabiliyor. Bu 5,5 inç ekrana sahip bir akıllı telefon için gayet iyi bir performans.

Note 2’ye Galaxy S3’ün büyüğü dememek için kendimizi zor tutuyoruz: Aynı beyaz plastik malzeme, aynı arka kapak ve gümüş renkte yuvarlanmış köşeler. Tek problem tek elde tutup telefonu kullanmak son derece zor; tabii elleriniz ayaklarınız kadar değilse…

Dört çekirdekli işlemcisi ve 2 GB belleğiyle galaksinin en güçlü akıllı telefonu. Ancak Jelly Bean henüz pek kararlı çalışmıyor. Whatsapp gibi popüler bir uygulamanın hiçbir şekilde çalışmaması bir yana, fotoğraf galerisi ve web videolarındaki takılmalar yazılım güncellemesi gerektiğini gösteriyor.
STUFF’IN GÖRÜŞÜ
★★★★✩
Dev ekranı, performansı ve pil ömrü mükemmel ama avantajı olan boyutu onu ideal bir akıllı telefon olmaktan uzaklaştırıyor