Stuff

Spor Zamanı: Tenis

Wimbledon rüzgarından etkilendiyseniz bu araç gereç ile tenise başlayabilir ya da işi daha ileri götürebilirsiniz

KESKİN RAKET
Dunlop Biomimetic 300
169 USD | dunlopsport.com


Eğer keskin atışlar yapmak istiyorsanız Fernando Verdasco’nun tercihini önerebiliriz. Orta boylu, 98sq inç’lik kafa kısmı diğer büyük raketler hesaba katıldığında daha stabil kalıyor. Kafa kısmında kullanılan özel malzeme havayla oldukça barışık, yani yaptığınız vuruşlar az sürtünmeyle daha hızlı olabiliyor. Son olarak örgü kısmının aralarının açık olması falsolu vuruşlar yapabilmenin önünü açıyor.

TER SORUNUNA SON
Adidas Adizero
55USD | shopadidas.com

Tüy kadar hafif ve turuncunun yanı sıra vişne ve gri gibi farklı renk seçenekleri var. Polyester malzemeden üretildiği için vücudunuzun tenis oynarken yaptığı hareketlere uyum sağlıyor ve “Climacool” teknolojisi terlemeyi mümkün olduğunca azaltıyor. Üzerine boya sürülmüş gibi gözükse de güneşli bir tenis gününde vazgeçilmez.

HAVALI SPORA HAVALI GÖZLÜK
Bolle Competi Vision Draft
169 USD | bolle-sunglass.com


Janko Tipsarevic gibi havalı görünmek mi istiyorsunuz? O halde nefis çerçeve ve cam tasarımlı bu Bolle modelini deneyin. Yalnızca renk skalasında tenis topunun rengi olan sarı dışındaki renkleri siyah beyaza döndürmekle kalmayacak bu sayede reflekslerinizi de hızlandıracak. Üstelik oyun bittikten sonra da etrafta tenis eğitmeni gibi gezmenizi
sağlayacaktır.

EĞER RAKİPSİZ KALIRSANIZ
FST Playmaker
2450 USD | fst.co.uk

Şimdilik görünen o ki milyon dolarlar kazanmıyorsanız evinizin arkasında bir tenis kortu bulunması ve içine de bunu koymanız pek mümkün değil. Fakat biz yine de onu sekiz ürün arasına alıyoruz. İçine birkaç tane top koyun ve yüksekliği, hızı ve yönü ayarlayın. Hepinize iyi antrenmanlar diliyoruz.

KAVRAMAK İÇİN
Karakal Tribal Grip
19 USD | karakal.com

Belki kullanmaktan yıprattınız belki de yeterince güzel görünmüyorlar. Karakal’ın Tribal paketinden dört tane çıkıyor hem tutuş için hem de görünüş için yeterince güzeller. Rakibinizin dikkatini dağıtacak rengi siyah, beyaz, turuncu veya pembe arasından seçebilirsiniz. Üstelik kullanıldığı poliüretan malzeme sayesinde normale göre daha dayanıklılar. Biraz punkçı işi gibi duruyor ama olsun.

DOĞRU ÇANTA
Tecnifibre Tour Standbag
80 € | technifibre.com

Devasa tenis çantaları ve kalabalık toplu taşıma genel anlamda birbiri için uyumlu iki kavram değildir. Fakat Technifibre’nin bu modeli dik durabiliyor. Yani İstanbul metrosunun en zor saatinde bile Taksim’den Darüşşafaka’ya gidebileceksiniz. İçine tam 12 raket sığıyor.

KARİZMATİK AYAKKABILAR
Babolat ProPulse 3
109 USD | tennis-warehouse.com


ABD Açık şampiyonu Andy Roddick ile geliştirilen bu ayakkabılar özel bir ayak yatağına sahip. Fransız yapımı ProPulse bileğinize ve ayağınıza maksimum desteği vermek üzere geliştirilmiş. Eğer çok beğenirseniz kil için arttırılmış tutuş ve kontrol sağlayan modeli de mevcut. Gündelik giyim için de şık.

ÖZEL İPLER
Spiky Shark
8 €’dan itibaren | kirschbaum.strings.de/en

İsveçli mühendislerden sonra en gözde olan Alman mühendisliğinin ürünü Spiky Shark sentetik ip, topla temasta daha fazla dönüş ve hız katmak için tasarlanmış. Hızlı servisler ve keskin atışlar yapan sporcular için birebir. Gerçi biz daha çok tişörtünüze uyacak rengini beğendik. Profesyonel ipler biraz daha yüksek fiyattan satılıyor.