Stuff

Sanal kıymetler borsası açıldı

Social Group tarafından açılan ve Türkiye’nin ilk sanal kıymetler borsası olan sanalkiymetler.com, dijital dünyaya dair tüm ürünlerin alınıp satılmasına olanak tanıyor.

Sanal Kıymetler’de borsa gibi fiyatlar oluşuyor, ürünler için teklif alınabiliyor veya açık arttırma ile alımı ve satımı gerçekleştirilebiliyor. İsteyenler de ürünlerine sabit bir fiyat belirleyerek, alıcılara ‘hemen al’ seçeneği sunuyor.

Türkçe ve İngilisce primli alan adları ile yeni iş kuracak genç girişimcilere iyi bir başlangıç fırsatı sağlamayı amaçlayan Sanal Kıymetler, yerli ve yabancı yatırımlar ile büyük ölçekli şirketlere de özel, kıymetli alan adları ve projeler sunuyor.

Bitcoin alabilir ya da iş fikrini satabilirsin

Sanal kıymetler borsası üzerinden alan adları, aktif web siteleri, mobil uygulamalar, logo ve grafik tasarımlar, markalar, patentler, sosyal ağ hesapları, girişim fikirleri ve Bitcoin alım-satımı gerçekleştirilebiliyor. Satılmak istenen tüm ürünler eleme ve onay sürecinden geçiriliyor.

Sanal Kıymetler’de herhangi bir ücret ödemeden satım yapılabilirken, alım yapabilmek için üyelik ücreti ödenmesi gerekiyor. Site bu sistemi oluşturmalarındaki amacı ‘ bu sayede sadece ciddi kullanıcıların teklifleri dikkate alınıyor’ şeklinde açıklasa da, biz pek bir anlam veremedik doğrusu.

Satılan ürünlerin fiyatına paralel olarak değişen oranlarda komisyon alan Sanal Kıymetler’e dair ilk düşüncemiz, iyi bir fikir ancak, daha iyi olabilecek bir uygulama örneği olduğu. Daha yolun başında olduklarından, yakın gelecekte daha iyi hale geleceklerini umuyoruz.