Stuff

Xperia akıllı telefonlarla çekilen kısa film: The Journey

Mateo Willis, dünyanın farklı bölgelerinden film yapımcılarıyla sadece Xperia akıllı telefonlar kullanılarak çekilen The Journey isimli kısa film projesinde bir araya geldi. Mateo Willis’i Emmy ve BAFTA ödüllü,  Blue Planet II, Planet Earth II ve Frozen Earth gibi projelerdeki görüntü yönetmenliğinden tanıyoruz.

Mateo tarafından düzenlenen içerikler, 17 Kasım 2017 tarihinde Xperia web sitesinde ve YouTube’da yayınlandı.

The Journey filmi, dünyanın farklı köşelerinden pek çok yolculuğu izleyiciler ile buluşturuyor. Kamera şehir yapılarının, parkların, ağaçların, nehirlerin, çakıl kaplı mekanların, tarlaların, okyanusların üzerinden geçerken, bütün bu farklı mekanları aynı anda ziyaret ediyormuş hissi yaratıyor. Her yolculuk, doğanın farklı bir açıdan görülmesini sağlıyor. Tekrarlanarak beliren görsel motifler, aynı paternler ve şekiller gibi; her yolculuğun birbiriyle bağlantılı olduğu hissiyatını veriyor.

Kampanyaya Türkiye’den de sosyal medya fotoğrafçıları katıldı. Kayhan Devrim Algan, tüm dünyadan seçilen bağımsız fotoğrafçılardan biri, ayrıca İlkin Karacan Karakuş ve Serkan Demirci paylaşımları ile kampanyaya yerel destek veriyor.

Kampanya #WorldofWow hashatag’i ile sosyal medyadan takip edilebilecek.