Twitter müziğe el atıyor

We Are Hunted adlı müzik keşif hizmeti sunan web sitesini satın alan Twitter’ın yakında bir müzik uygulaması çıkartması bekleniyor

Firmanın hazırlayacağı uygulamanın Twitter Music adını taşıyacağı ve bu ay sonunda iPhone, iPad ve iPod kullanıcılarına sunulacağı tahmin ediliyor. Cnet’in haberine göre, internetten müzik yayını akışı SoundCloud üzerinden sunulurken, Twitter hesaplarına göre kişisel müzik tavsiyeleri verilecek.

wearehunted

Siteye göre uygulamada, dinlenen şarkıyı hashtag (#) ile başlayan ve o konuda yazılan her şeyi gösteren etiket) ile paylaşmanızı sağlayan #NowPlaying, popüler müzikleri gösteren Popular, yeni çıkanlar arasından yükselişte olanları gösteren Emerging ve tavsiyeleri görebileceğiniz Suggested olmak üzere dört bölüm yer alacak.

Blog, sosyal medya, mesaj forumları ve P2P ağlarında yükselişteki müzikleri gösteren We Are Hunted, 2008 yılında kuruldu. Twitter, bu satın almayla sosyal medyadaki yerini gerçekten sağlamlaştırabilir. Firma, kısa süre önce Vine adını taşıyan ve kısa süreli videoları hesabınızda paylaşabilmenizi sağlayan bir hizmeti tanıtmıştı.