Arabada mesajlaşmaya son

Arabada mesajlaşmak, telefonla konuşmaktan daha tehlikeli. ORIGOSafe, arabanın içerisinde mesajlaşmayı önlüyor ve bunu çok ilginç bir şekilde yapıyor

Arabanın içerisinde mesajlaşmayı engelleyen birkaç teknoloji var. Bunlara örnek olarak TXTBlocker ve cellControl’ü gösterebiliriz. Bu teknolojiler telefonunuz arabanın içerisindeyken gelen mesajları engelleyerek sizi bir nevi ‘çevrimdışı’ konumuna getiriyor. Yazımızın konusu olan yeni teknoloji ORIGOSafe ise işe çok farklı bir yönden yaklaşıyor. Eğer akıllı telefonunuzu ORIGOSafe cihazına takmazsanız, arabanız çalışmıyor.

origosafe-stuff

ORIGOSafe cihazının görüntüsü aracın konsolunda hiç de kötü durmuyor. Arabayı çalıştırmak istediğinizde akıllı telefonunuzu cihaza takarak mesajları engelliyorsunuz. Ancak cihaz aramaları Bluetooth teknolojisi üzerinden alarak sürücünün bunları yanıtlamasını sağlıyor. Üstelik ORIGOSafe akıllı telefonu şarj ediyor.

Diyelim ki acil bir durum oldu ve telefonunuzu ORIGOSafe’den çıkarmak istiyorsunuz; bu mümkün. Ancak bu bir alarmı devreye sokuyor ve sistem yöneticisi bunu görüyor. Bir nevi koruma sistemi gibi. Telefon çıkartıldığında ORIGO sistem yöneticisi kullanıcı ile iletişime geçiyor ve durumu öğreniyor. Eğer gerçekten gerekli bir durum var ise sistem yöneticisi telefon ORIGOSafe’e takılmadan da arabanın çalışmasını sağlayabiliyor.

Sistem yöneticisi bölümü gözünüzü korkutmasın, el freninizi çektiğiniz an telefon cihazdan çıkartılabilir hale geliyor. Yani gerçekten önemli bir görüşme veya iletişim kurma durumundaysanız, sağa çekin.

ORIGOSage, 279 dolar fiyatla önsiparişe sunuldu. Cihazla ilgili videoyu aşağıdaki oynatıcıdan seyredebilirsiniz.