Google Glass’ı satmak ve ödünç vermek yasak

Google’ın alışılmışın dışındaki cihazı Google Glass, beraberinde en az kendi kadar ilginç bir yasak getiriyor; Glass’ı satmak veya ödünç vermek yasak

google-glass-satis

Google, Glass ile ilgili ilginç bir kural koydu. Eğer Glass sahipleri akıllı gözlüklerini satmak ya da ödünç vermek isterlerse, Google cihazlarını uzaktan devre dışı bırakacak. Google’ın bu kuralı Glass’ın satın alma kontratına eklediği ve ilk Glass sahiplerinin de bunu kabul ettiği belirtiliyor. Yani Glass satılabilen ve ödünç verilebilen bir şey değil. Aksi takdirde, sihirli oyuncağınız sıradan özelliksiz bir gözlüğe dönüşebilir.

Google Glass’ın kullanıcı sözleşmesinde bu konu ile ilgili şu satırlara yer veriliyor: ‘Cihazınızı satamaz, kiralayamayaz ya da başka bir kişiye veremezsiniz. Eğer Google’ın yetki vermediği durumlarda satar, kiralar ya da başka birine verirseniz, Google cihazınızı devre dışı bırakma, bununla alakalı herhangi bir geri ödeme yapmama, teknik destek ve garanti sunmama hakkına sahiptir.’

Bu, Google Glass ile ilgili ticari hayalleri olanlar için kötü bir haber oldu. İlk satış dalgasının ardından Google Glass 92 bin dolar fiyatla eBay’de satışa sunulmuştu. Ancak diğer Glass sahiplerinin itirazları ve ‘altın kuralı’ hatırlatmaları nedeniyle satış iptal etmişti.

Cihaz Türkiye’ye gelmeden önce Google’a ‘arkadaşlara bir şey göstermek de yasak mı?’ diye sormak gerekiyor. Aksi takdirde olacakları az çok tahmin edebilirsiniz.