Microsoft Surface tabletler dünyaya açılıyor

Microsoft’un tabletleri Surface RT ve Surface Pro tüm dünyada satışa çıkıyor. Nedense Türkiye bu ülkelerin arasında değil…

Microsoft resmi blogunda yaptığı açıklama ile, Surface ailesini 32 ülkede satışa sunacağını açıkladı. Tabletlerin satışa çıktığı ülkeler çoğunlukla Avrupa ve gelişmekte olan pazarlar. Henüz cihazın Avrupa fiyatı ile ilgili herhangi bir bilgi yok ancak bunun çıkış tarihinin yaklaşması ile belli olacağını düşünüyoruz.

Surface RT bugün Malezya’da satışa sunuldu. Meksika için çıkış tarihi mayıs sonu, Güney Kore ve Tayland için ise haziran olarak açıklandı. Surface RT 29 ülkede şu an satın alınabilir durumda. Bu ülkeler; Avusturya, Avustralya, Belçika, Kanada, Çin, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Hong Kong, İrlanda, İtalya, Japonya, Lüksemburg, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Portekiz, Rusya, Singapur, İspanya, İsveç, İsviçre, İngiltere ve ABD.

Surface Pro ise mayıs bitmeden Avusturya, Avusturalya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Hong Kong, İrlanda, İtalya, Lüksemburg, Yeni Zelanda, Hollanda, Norveç, Portekiz, İspanya, İsveç, İsviçre ve İngiltere’de satışa sunulacak. Malezya, Güney Kore, Rusya, Singapur ve Tayland ise haziran sonuna kadar bekleyecek.

Şu an yalnızca ABD, Kanada ve Çin’de satışta olan Surface Pro’nun ve ülkemiz haricinde her yerde satılan Surface RT’nin Türkiye’ye ne zaman geleceği ise bilinmiyor. Biz de artık Taylandlı ya da Malezyalı dostlarımızdan Surface tecrübelerinizi dinleriz…