Yahoo iki yıl sonra ilk kez Google’ı geçti

Yahoo eski günlerine dönmeye başladı. Comscore listesinde en son mayıs 2011’de  Google’ı geçmeyi başaran firma, geçtiğimiz ay yeniden Google’ın üzerinde yer aldı. Söz konusu liste ABD’li ziyaretçiler baz alınarak oluşturuluyor ve Yahoo’nun 1,1 milyar dolara Tumblr satın almasıyla ağına kattığı 133 blog ve mobil cihazlardan gelen trafik bu listede göz önünde bulundurulmuyor.

Yahoo’nun satın almaları bu listede dikkate alınmadığından, firmanın listede Google’ı geride bırakması çok daha büyük bir anlam taşıyor; demek ki Yahoo gerçekten de ayaklandı ve yeniden son derece popüler oldu. Yahoo’nun fotoğraf paylaşma servisi Flickr yakın zamanda yenilendi, belki de trafik artışının ardında bu yatıyordur. Yahoo Haberler ve Finans da son derece popüler… Neyse, verilerin tam olarak nerden geldiğini bilmiyoruz.

Yahoo silkindi ve kendine geldi

Comscore’un yayınladığı son rapor, Yahoo sitelerinin Picasa ve Blogger’ın da aralarında olduğu Google’ sitelerinden yüzde 2 oranında daha fazla ziyaret edildiğini gösteriyor. Marissa Mayer’in işleri ele almasından 1 yıl sonra gelen bu güzel haber Yahoo’da yüzlerin gülmesini sağlamıştır diye tahmin ediyoruz. Çok geriye gitmeye gerek yok, ocak ayında Yahoo’nun trafiği hızla düşüyordu ve Flickr bu ölmekte olan imparatorluktan para verip kurtarılmaya değer tek şey gibi görünüyordu.

“Bu bir galibiyet midir?” diye sorarsan, aslında pek değil. Comscore’un verileri aylık bazda ve önümüzdeki ay her şey normale dönebilir. İnsanların bu ay Yahoo sitelerine hücum etmelerinin sebebi değişimi görmek de olabilir. Yahoo yükselişini gerçek anlamda sürdürmek istiyorsa devamlı bir trafik artışına ihtiyaç duyacak.