Hangisini almalısın: PS4 mü Xbox One mı?

ps4 - xbox one

Xbox One çok amaçlı yapısı ve büyük potansiyeli ile dikkat çekiyor. PS4 ise sıkı bir oyuncunun isteyeceği her şeyi sunuyor…

Karşılaştırmaya geçmeden önce, eğer okumadıysan, Xbox One ve PS4 incelemelerimize göz atmanda fayda var.

XBOX ONE vs. PS4

Tasarım

ps4 xbox one

 Xbox One güzel görünüyor, ancak 90’lardan kopup gelen bir VCR’ı andırıyor. Microsoft, Xbox One’ın nefes alabilmesi ve ısınma sorunları yaşamaması için büyük olmasına göz yummuş. O dev güç kaynağının harici olması da bu yüzden.

 PlayStation 4’ün tasarımı, evine gelen misafirlere göstermek isteyeceğin türden güzel. Konsolun tam ortasından geçen ışık ise konsola hava katıyor. Tasarım yeni, ancak geçmişin izlerini taşıyor; yer yer PS2 ve orijinal PS çizgilerini görmek mümkün.

Performans

 Xbox One sekiz çekirdekli AMD işlemci ve 8 GB bellek ile çalışıyor; yani oyuncu damarlarını sıcak tutmaya yetecek kadar güçlü. Xbox One’ın belleğinin DDR3 olması, konsolu PS4’ün bir adım gerisine düşürüyor.

 PlayStation 4 sekiz çekirdekli AMD (Jaguar) işlemci ile donatılmış. Egzotik 8 GB GDDR5 belleği, PS4’e daha fazla bant genişliği sunuyor. İki konsol da CoD: Ghosts’u 60 fps’de çalıştırıyor, ancak PS4’te çözünürlük 720p değil, 1080p.

Kumanda

xbox one ps4 kumanda

 Xbox One’ın kumandası, o alıştığın harika Xbox 360 kumandasının aynısı, en azından özünde öyle. Daha ergonomik ve daha güzel görünüyor. Pil yatağı artık dev değil, LT ve RT tuşları da çıkıntılı tasarlanmış.

● DualShock 4 küçülmüş. L2 ve R2 çıkıntılı olarak tasarlanmış ve bu, FPS ile yarış oyunlarında işine yarıyor. Büyük yenilik ise dokunmatik yüzey. Her geliştiricinin bu yüzeyi özel olarak oyuna entegre etmesi gerekiyor. Öteki türlü işe yaramıyor.

Yetenek

 Xbox One bir eğlence kutusu ve TV’nin altındaki değerli bölüme kurulduğunda bunun hakkını veriyor. Uydu alıcına ve TV’ne bağlanıp, tüm bunları ses ve hareketlerin ile yönetebilirsin. Oyun, TV ve internet bir arada.

● PS4, saf oyuncu; Xbox One’ın iddialı medya ve paylaşım özelliklerinden biraz bulunduruyor, ancak asıl amacı, senin tam anlamıyla çılgınlar gibi oyun oynaman. Üstelik, yeni nesil 1080p oyunlar harika görünüyorlar.

Kamera

ps4-xbox one kamera

 Microsoft Xbox One’ı sesinle yönetmeni istiyor. Bu yüzden Kinect’e birden fazla mikrofon eklemiş. Konsol ile sesle etkileşime geçmek çok eğlenceli ve sorunsuz. Kızılötesi ile donatılmış 1080p algılayıcısı, karanlıkta dahi görebiliyor.

 PS4’ün kamerası kutu içeriğinde değil; ek olarak satın alman gerekiyor. Move’un adı PlayStation Camera olarak değiştirilmiş. İki lensi var ve bu şekilde derinliği ölçebiliyor. Ses tanıma teknolojisi ise stabil çalışıyor.

STUFF’IN GÖRÜŞÜ

★★★★✩★★★★★

PS4 tam bir oyun canavarı, Xbox One ise henüz potansiyelini sergileyemeyen bir eğlence kutusu