Sony 4K Handycam'i tanıttı

Sony, Handycam video kamera serisini, 4K video çekimi yapabilen AX100E ile genişletti. Cihaz, bir önceki modelden yüzde 75 oranında daha küçük ve yüzde 66 daha hafif.

AX100E, 1.0 tip Exmor R CMOS algılayıcıya sahip olan ilk 4K Handycam. Çoğu video kamerada bulunandan çok daha büyük olan bu algılayıcı, Full HD’den dört kat daha detaylı 4K görüntüler (3840 x 2160 piksel) yakaladığı gibi, başarılı arka plan defocus efektleri elde edilmesini de mümkün kılıyor.

Handycam AX100E’de, 4K algılayıcının yanı sıra, Sony’nin gürültü azaltma ve yeniden detay üretme teknolojileri ile donatılmış olan Bionz X işlemcisi de kullanılmış. Kameranın Cinematone Gamma/Colour fonksiyonu, 25p çekimlerde zengin görüntüler sağlıyor.

Handycam AX100E, 4K çekim için özel olarak ayarlanmış yeni geliştirilmiş 12x optik zumlu ZEISS Vario-Sonnar T lensi kullanıyor. AA (gelişmiş asferik) ve ED lens elemanlarını içinde barındıran 11 grup/17 elemanlı lens sayesinde, çerçevenin en uç köşelerine kadar son derece ince bir çözünürlük sunuluyor.

Handycam AX100E

Handycam’de ilk defa, İkili Video Kayıt eş zamanlı olarak hem yüksek kaliteli videolar hem de paylaşıma hazır MP4 dosyalar kaydetmene imkan veriyor. Videoları en yüksek çözünürlükte görüntülemek, düzenlemek ve keyfini çıkarmak için XAVC S (4K/60Mbps veya HD/50Mbps’e kadar) veya AVCHD formatlarında kaydedebilirsin. Çekim sonrasında, hızlı çevrimiçi paylaşım için internete uygun MP4 görüntüleri AX100’den kablosuz olarak aktarmak için tek yapman gereken, NFC özellikli akıllı telefon veya tabletine dokunmak.

Video ve fotoğrafların 4K TV’niz üzerinde oynatılması için tek yapılması gereken, video kamera ile birlikte sunulan HDMI kabloyu takmak. 4K televizyon üzerinde seyretmiyorsanız dahi, harikulade sonuçlar elde etmek için her 4K karesindeki muazzam miktardaki veriyi kullanarak 4K görüntüleri Full HD izleyebilirsin.

AX100E, Mayıs 2014’te satışa sunulacak; kameranın fiyatı ise açıklanmadı.

İlgili Yazılar