Tesla Avrupa ve Asya’ya açılıyor

Dünyanın en ünlü elektrikli otomobil üreticisi Tesla yaptığı resmi açıklama ile tam 30 yeni servis istasyonu ve galeri ile Avrupa’ya çıkarma yapacağını duyurdu.

Tesla Avrupa ve Asya’yı önemsiyor ve artık buralara odaklanmanın zamanının geldiğinin farkında. Firma, Avrupa’da 30 yeni servis ve Tesla galerisi açacak. Tesla, Avrupa ve Asya’daki elektrikli otomobil satışların, Kuzey Amerika’yı iki katlayacağını öngörüyor.

Elon Musk, kısa bir süre önce Avrupa’yı ziyaret etmiş ve 2014’ün sonuna kadar kıtayı Tesla’nın Supercharger isimli elektrik istasyonları ile donatacakları vaadinde bulunmuştu.

tesla model s

Şu an Avrupa’da yalnızca 14 Supercharger noktası bulunuyor ve bunlar çoğunlukla Norveç ve çevresinde konumlandırılmış durumda.

Tesla’nın kıtadaki önceliği Birleşik Krallık ve orta Avrupa olacak. Firma, yakında Model S’in direksiyonu sağda bulunan bir modelini Birleşik Krallık’ta satışa sunacağını da duyurdu.

30 yeni servis istasyonu ve Tesla galerisi, Avrupa’nın elektrikli otomobillere daha sıcak yaklaşmasını sağlayacaktır. ABD’de hızla büyüyen Tesla, önümüzdeki dönemde elektrikli otomobile aç olan Asya dahil tüm pazarlarda etkin rol oynamaya hazırlanıyor. Elektrikli otomobil devrimine hazır ol desek, tezcanlılık yapıyor olmayız herhalde…