Microsoft da Whatsapp'i istemiş

Rolling Stones dergisinin Microsoft’un kurucusu Bill Gates ile yaptığı röportajda, Google’ın yanı sıra Microsoft’un da Whatsapp’i satın almaya niyetlendiği ortaya çıktı. Gates ayrıca Mark Zuckerberg ve Edward Snowden hakkındaki düşüncelerini de açıkladı.

Whatsapp’in 19 milyar dolar karşılığında Facebook tarafından satın alınması ve Google’ın da Whatsapp’i satın almak istemesi konusunda görüşleri sorulan Bill Gates: “Evet, evet. Microsoft da satın almayı düşünüyordu ama 19 milyar dolar mı önereceklerdi bilmiyorum…” dedi.

Mark Zuckerberg’de kendini görüp görmediği sorulduğunda da Gates şöyle söylüyor: “Oh, tabii. İkimiz de Harvard terkiz, ikimizin de yazılımın neler yapabileceği konusunda inatçı bakış açıları var. Ben onu daha çok ürününün kullanıcı arayüzünü geliştirmesi konusunda beğeniyorum.” Kendisinden farklı olarak Zuckerberg’in daha çok ürün müdürü yanının ağır bastığını belirten Gates, “Benim de kodlayıcılık yanım ağır basıyor ama bunlar büyük farklılıklar değil. Ben mimari ile başladım, Mark ürünlerle başladı, Steve Jobs da estetik ile başlamıştı.”

Gates ayrıca Zuckerberg’in Whatsapp satın almasındaki agresif tavrını da akıllıca buluyor ve Microsoft’un da 90’larda en uç noktalara çıkma özgürlüğü olduğunu söyleyerek ekliyor: “Fiyat tahmin ettiğimden daha yüksek.”

NSA konusunda da konuşan Gates, Edward Snowden hayranı olmadığını belirtti.