Mozilla'da yeni CEO krizi büyüyor

Brendan Eich Mozilla CEO’su olarak atandıktan sonra, çalışanlardan büyük tepki görmüştü. Şimdi de Mozilla yönetiminin yarısı istifa etti. 

Mozilla çalışanlarının yeni CEO Brendan Eich‘i istifa davet etmelerinin sebebi, kendisinin Kaliforniya’da eşcinsel evliliğe karşı olan Proposition 8 isimli kampanyaya destek vermesiydi. The Wall Street Journal, çalışanlardan gelen tepkilerin yanı sıra, Mozilla yönetim kurulunda yer alan eski CEO’lar Gary Kovacks, John Lilly ve de Ellen Siminoff’un istifa ettiğini bildirdi.

Yönetim kurulunda yaşanan istifaların sebebinin, Eich’in eşcinsel karşıtı görüşleriyle alakalı olmadığı, mobil projeleri kalkındıracak Mozilla dışından yeni bir CEO atanmamasına tepki olduğu belirtiliyor.

Dokuz yıldır Mozilla CTO’su olarak görev yapan ve geçtiğimiz hafta CEO koltuğuna oturan Brendan Eich, hem çalışanlardan hem de üst yönetimden tepki gördü. Kendisi ise cinsel yönelimleri, yaşları, cinsiyetleri, ırkları ve sosyal statüleri fark etmeksizin herkesi desteklemeye devam edeceğini açıkladı.

Eich’ın hızla büyüyen tepkiler sonucunda istifa edip etmeyeceği bilinmiyor.