Huawei Ascend P7 tanıtıldı

Huawei, bugün Paris’te düzenlediği ve yerinden takip ettiğimiz etkinlikte, yeni amiral gemisi Ascend P7’yi tanıttı. Huawei, yeni amiral gemisini 5 inçlik Full HD ekran, 1,8 GHz’lik dört çekirdekli ARM Cortex-A9 işlemci ve 2 GB bellek ile donatmış.

Huawei Ascend P7, 6,5 mm kalınlığında ve bu onu dünyanın en ince 4G LTE akıllı telefonlarından biri yapıyor. Sony’nin dördüncü nesil BSI sensörüyle güçlendirilmiş 13 MP arka kameraya ve selfie-severleri sevindirecek 8 MP’lik de bir ön kameraya sahip. Telefonda ayrıca, arkadaki mekanı da selfie’ye katabilen, ‘Selfie Panorama’ adlı geniş çekim açısı sağlayan bir mod yer alıyor. Ascend P7, 1080p (Full HD) video kaydı yapabiliyor. Yalnızca 124 gram ağırlığında ve 16 GB dahili depolama alanıyla geliyor. Bu alan 32 GB’a kadar microSD kartlarla artırılabiliyor. Henüz Türkiye’yi pek ilgilendirmese de, Ascend P7 4G LTE destekli. Akıllı telefon Android 4.4.2 KitKat işletim sistemi ile çalışıyor ve Huawei’nin arayüzü Emotion UI’ye sahip. Güncellenen Emotion’a baktığımızda, gerçekten hoş ve iOS 7 ile benzerlikler gösteren bir arayüz görüyoruz.

Ascend P7, 2500 mAh’lık pile ve pil yüzde 10 seviyesinin altına düştüğünde cihazı 24 saat açık tutabilen Ultra Battery Saving isimli tasarruf moduna sahip. İstediğin zaman devreye sokabileceğin bu moddayken, yalnızca arama yapabiliyor, SMS gönderebiliyor ve rehberini görüntüleyebiliyorsun.

Cihazın çevresini dayanıklı bir cam olan Gorilla Glass 3 ile kaplayan Huawei, metalik ve havalı bir görünümün yanı sıra, dayanıklılığı da hedeflemiş.

Huawei, Ascend P7’yi ilk etapta 449 Euro fiyatla; Çin, Birleşik Krallık, Almanya, İtalya, Fransa, İspanya, Portekiz, İrlanda, Hollanda, Belçika, İsviçre, Polonya, Litvanya, Estonya, Letonya, Sırbistan, Yunanistan, Norveç, Macaristan, Danimarka, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Hong Kong, Tayland, Malezya, Filipinler, Singapur, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde satışa sunacak. Gözlerinin aradığını biliyoruz ama kendini yorma, Türkiye ne yazık ki bu listede yok. Öte yandan, fazla beklemen de gerekmeyecek; Ascend P7 haziranın sonu, temmuz ayının başı gibi ülkemize gelecek.

Huawei Türkiye Satış Direktörü Ahmet Serin’e sorduk ve Ascend P7’nin ülkemizde 1300-1400 TL civarında bir fiyatla satışa sunulacağını öğrendik.