Harley Davidson ilk elektrikli motosikletini yaptı

1903 yılında kurulan ünlü Amerikan motosiklet şirketi Harley Davidson, ilk elektrikli motosiklet projesi Project Livewire’ı görücüye çıkardı.

Genellikle iri cüsseli ve 800 cc’nin üstündeki motosikletleriyle bilinen Harley Davidson, elektrikli motosiklet işine de giriyor. Firmanın geliştirdiği kırmızı ve siyah renklerin hakim olduğu Project Livewire adlı aracın test sürüşleri gelecek hafta ABD’de başlayacak. Test sürüşlerinin ardından motosikletin eksikleri giderilecek ve bazı geliştirmeler yapılacak.

Firmanın elektrikle çalışan ilk motosikleti unvanına sahip olacak Project Livewire’ın 4 saniyede 100 km/sa hıza çıkabildiği belirtiliyor. Gidona yerleştirilen büyük ekrandan sürücü tüm bilgileri görebiliyor. Tam şarjla 85 km yol kat edebilen motosikletin motor gücü ise 75 beygir. Aracın yapabileceği maksimum hızın 148 km/sa, şarj olma süresinin ise 3 saat olduğu belirtiliyor.

ABD’de 30 farklı şehirde test sürüşlerine çıkarılacak Project Livewire’ın ne zaman satışa sunulacağı ve fiyatının ne olacağı henüz belli değil.